Konu
:
Ekşi-Tatlı Sultani Bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Ekşi-Tatlı Sultani Bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekşi-Tatlı Sultani Bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Ekşi-tatlı sultani bezelye
Ekşi-tatlı sultani bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 80 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
300 gram sultani bezelye
300 gram havuç
1 adet acı kırmızı biber
2 diş sarmısak
40 gram yer fıstığı
1 adet taze soğan
300 gram bonfile
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı et suyu
1 su bardağı et suyu
5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı acısso
toz kırmızı biber
Hazırlanışı:
Bezelyelerin varsa kılçıklarını çıkarıp küçük küçük kesin
10 dk kaynar suda haşlayın
Soğuk suya tutun ve süzün
Havuçları soyun, şerit şerit kesin 4 dk haşlayın
Soğuk suya tutup süzün
Acı biberi ince ince doğrayın, sarmısağı ezin
Fıstıkları ortadan ayırıp tavada yağ koymadan pembeleştirin
Soğanların yeşil uçlarını ince ince kıyın
Bonfileyi ince ince kesip kuvvetli ateşte sıvı yağı kızartın
Tuz, karabiber koyup tavadan çıkartın, sıcak tutun
Tavaya et suyunu koyun
Nişastayı bir miktar soğuk suyla karıştırıp kaynamakta olan et suyuna katın
5 dk ağzı açık olarak kaynatın
Soya sosu, acıso, tuz ve toz kırmızı biber ile tatlandırın
Sebze, fıstık ve bonfileleri sosa katıp ısıtın
Daha sonra kıyılmış taze soğanları karıştırın
Pilavla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul