Yalnız Mesajı Göster

Ekşi-Tatlı Sultani Bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşi-Tatlı Sultani Bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Ekşi-tatlı sultani bezelye
Ekşi-tatlı sultani bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 80 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

300 gram sultani bezelye
300 gram havuç
1 adet acı kırmızı biber
2 diş sarmısak
40 gram yer fıstığı
1 adet taze soğan
300 gram bonfile
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı et suyu
1 su bardağı et suyu
5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı acısso
toz kırmızı biber

Hazırlanışı:
Bezelyelerin varsa kılçıklarını çıkarıp küçük küçük kesin 10 dk kaynar suda haşlayın Soğuk suya tutun ve süzün
Havuçları soyun, şerit şerit kesin 4 dk haşlayın Soğuk suya tutup süzün Acı biberi ince ince doğrayın, sarmısağı ezin
Fıstıkları ortadan ayırıp tavada yağ koymadan pembeleştirin Soğanların yeşil uçlarını ince ince kıyın
Bonfileyi ince ince kesip kuvvetli ateşte sıvı yağı kızartın Tuz, karabiber koyup tavadan çıkartın, sıcak tutun
Tavaya et suyunu koyun Nişastayı bir miktar soğuk suyla karıştırıp kaynamakta olan et suyuna katın 5 dk ağzı açık olarak kaynatın Soya sosu, acıso, tuz ve toz kırmızı biber ile tatlandırın
Sebze, fıstık ve bonfileleri sosa katıp ısıtın
Daha sonra kıyılmış taze soğanları karıştırın Pilavla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla