Yalnız Mesajı Göster

Soğanlı Bezelye Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanlı Bezelye Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



soğanlı bezelye püresi
soğanlı bezelye püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

200 gram patates
3 adet soğan
60 gram margarin
15 kilogram bezelye
1 yemek kaşığı krema
tuz
karabiber
muskat

Hazırlanışı:
Patatesleri soyun, tuzlu suda haşlayın 1 adet soğanı ince ince kıyın, diğer ikisini halka halka doğrayın Kıydığınız soğanları 20 gr yağda pemleştirin
Bezelyeleri ayıklayıp yıkayın 2/3sini soğanlara ilave edin 5-10 dk hafif ateşte pişirin Mikserde püre haline getirin Kremayı ilave edip bir taşım kaynatın Suyunu süzdüğünüz patatesleri çatalla ezip bezelye püresine katın, karıştırın Tuz, karabiber ve muskatla karışımı tatlandırın
Kalan bezelyeyi bütün olarak haşlayıp püreye katın Soğan halkalarını 40 gr yağda kıtır kıtır kavurun, pürenin üzerine koyun Püreyi kızarmış balık veya köfte ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla