Konu
:
Soğanlı Bezelye Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Soğanlı Bezelye Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğanlı Bezelye Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
soğanlı bezelye püresi
soğanlı bezelye püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
200 gram patates
3 adet soğan
60 gram margarin
1
5 kilogram bezelye
1 yemek kaşığı krema
tuz
karabiber
muskat
Hazırlanışı:
Patatesleri soyun, tuzlu suda haşlayın
1 adet soğanı ince ince kıyın, diğer ikisini halka halka doğrayın
Kıydığınız soğanları 20 gr yağda pemleştirin
Bezelyeleri ayıklayıp yıkayın
2/3sini soğanlara ilave edin
5-10 dk hafif ateşte pişirin
Mikserde püre haline getirin
Kremayı ilave edip bir taşım kaynatın
Suyunu süzdüğünüz patatesleri çatalla ezip bezelye püresine katın, karıştırın
Tuz, karabiber ve muskatla karışımı tatlandırın
Kalan bezelyeyi bütün olarak haşlayıp püreye katın
Soğan halkalarını 40 gr yağda kıtır kıtır kavurun, pürenin üzerine koyun
Püreyi kızarmış balık veya köfte ile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul