Yalnız Mesajı Göster

Kereviz Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Kereviz graten
Kereviz graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 60 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

2 adet soğan
1 diş sarmısak
50 gram margarin
5 dilim tost ekmeği
250 ml süt kreması
3 adet yumurta
600 gram kereviz
4 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Soğan ve sarmısağı soyup kıyın Kekik ile birlikte 20 gr yağda kavurun Ekmekleri küb şeklinde doğrayın, kalan yağ ile kavurun Soğanlara karıştırıp yuvarlak bir fırın kabına yayın
Kremayı iki yumurta ile karıştırın Tuz, karabiber ve muskat ekleyin Yarısını ekmeklerin üzerine dökün Bir tencerede bol tuzlu su ile kaynatın, şeker ve limon suyunu ekleyin Kerevizi soyun, ince rendeleyin Kaynamakta olan suda 1 dk haşlayın Hemen süzüp soğuk suya tutun ve süzülmeye bırakın
Kalan yumurtanın sarısını beyazından ayırın Sarısını yumurtalı kremanın ayırdığınız yarısına katın Kerevizleri bu krema ve tuz ile karıştırın Yumurta beyazını kar haline gelene kadar çırpın Kerevizleri katın ve fırın kabındaki ekmeklerin üzerine dökün Önceden 175 c ısıtılmış fırında 30 dk pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla