Konu
:
Kereviz Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kereviz Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kereviz Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kereviz graten
Kereviz graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 60 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
2 adet soğan
1 diş sarmısak
50 gram margarin
5 dilim tost ekmeği
250 ml
süt kreması
3 adet yumurta
600 gram kereviz
4 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Soğan ve sarmısağı soyup kıyın
Kekik ile birlikte 20 gr yağda kavurun
Ekmekleri küb şeklinde doğrayın, kalan yağ ile kavurun
Soğanlara karıştırıp yuvarlak bir fırın kabına yayın
Kremayı iki yumurta ile karıştırın
Tuz, karabiber ve muskat ekleyin
Yarısını ekmeklerin üzerine dökün
Bir tencerede bol tuzlu su ile kaynatın, şeker ve limon suyunu ekleyin
Kerevizi soyun, ince rendeleyin
Kaynamakta olan suda 1 dk haşlayın
Hemen süzüp soğuk suya tutun ve süzülmeye bırakın
Kalan yumurtanın sarısını beyazından ayırın
Sarısını yumurtalı kremanın ayırdığınız yarısına katın
Kerevizleri bu krema ve tuz ile karıştırın
Yumurta beyazını kar haline gelene kadar çırpın
Kerevizleri katın ve fırın kabındaki ekmeklerin üzerine dökün
Önceden 175 c ısıtılmış fırında 30 dk pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul