Konu
:
Patatesli Mantar Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Mantar Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Mantar Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Patatesli mantar graten
Patatesli mantar graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
800 gram patates
300 gram mantar
250 gram salam
150 gram soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
150 gram gravyer peyniri
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri tuzlu suda haşlayın, ılınmaya bırakıp kabuklarını soyun ve dilimleyin
Salamı uzunlamasına ikiye kesin ve ince ince dilimleyin
Mantarları dörde bölün, soğanları şerit şeklinde kesin, maydanozu kıyın
Tereyağını büyük bir tavada kızdırın, patates dilimlerini koyup, soğanları serpin 4-5 dakika kızartıp çevirin ve 6-8 dakika daha kızartın
Diğer tarafta sıvı yağı kızdırın
Mantar ve salamları koyup 3-4 dakika harlı ateşte kızartın
Patateslerle karıştırıp maydanozları katın
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Isıya dayanıklı bir kaba alıp üzerine peynir serpin
200ø ısıtılmış fırının üstten 2
rafında 6-8 dakika kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul