Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Mantar Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Mantar Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Patatesli mantar graten
Patatesli mantar graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

800 gram patates
300 gram mantar
250 gram salam
150 gram soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
150 gram gravyer peyniri
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patatesleri tuzlu suda haşlayın, ılınmaya bırakıp kabuklarını soyun ve dilimleyin Salamı uzunlamasına ikiye kesin ve ince ince dilimleyin Mantarları dörde bölün, soğanları şerit şeklinde kesin, maydanozu kıyın
Tereyağını büyük bir tavada kızdırın, patates dilimlerini koyup, soğanları serpin 4-5 dakika kızartıp çevirin ve 6-8 dakika daha kızartın
Diğer tarafta sıvı yağı kızdırın Mantar ve salamları koyup 3-4 dakika harlı ateşte kızartın Patateslerle karıştırıp maydanozları katın Tuz ve karabiber ile tatlandırın Isıya dayanıklı bir kaba alıp üzerine peynir serpin
200ø ısıtılmış fırının üstten 2 rafında 6-8 dakika kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla