Yalnız Mesajı Göster

Yabani Sarmısak Ezmeli Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yabani Sarmısak Ezmeli Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Yabani sarmısak ezmeli enginar
Yabani sarmısak ezmeli enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat 30
4 kişilik
Malzemeler:

4 adet enginar
5 yemek kaşığı limon suyu
50 gram galeta unu
4 dilim limon
50 gram küçük boy taze sarmısak
200 gram tereyağı
1 adet kırmızı soğan
50 gram ayçekirdeği içi
80 gram eski kaşar rendesi
tuz
karabiber

Enginarlar yabani sarımsak, tereyağı, soğan, ayçekirdeği içi ve kaşar peyniri ile hazırlanan bir harçla dolduruluyor Limonun ferahlık veren aroması da yemeğin karakterini pekiştiriyor

Hazırlanışı:
Enginar yapraklarının ucunu ve saplarını bir bıçakla kesin Enginarları 4 yemek kaşığı limon suyu katılmış bol kaynar suya koyun Üstü kapalı olarak 40-45 dakika pişirin
Yabani sarmısağı yıkayın, kağıt mutfak havlusuyla kurulayıp irice kıyın Sonra 150 gr tereyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, tuz ve karabiber ile püre haline getirin
Soğanı ince kıyın kalan tereyağında hafif öldürün Çekierdekleri hafif dövüp soğanın üzerine ilave edin
soğan ve çekirdeği galeta unu ve 50 gr kaşar rendesi ile birlikte sarmısaklı karışıma ilave edin
Enginarların suyunun süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine baş aşağı koyun Elinizle yapraklarını eşit aralıklarda aralayın Orta kısmındaki ince yapraklarını yolup atın En ortadaki ince tüylerini ise tatlı kaşığı yardımı ile kazıyın
Hazrıladığınız harcı eşit aralıklarla enginar yapraklarının arasına ve ortasına koyun Kalan kaşarı da üstüne serpeleyin Pamuklu mutfak ipi ile enginarları çepeçevre bağlayın 4 limon dilimini bir tepsiye yerleştirin, enginarları üstüne oturtun
Önceden 250 derecede ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 5-6 dakika pişirin Yanında baget ekmek sunablirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla