Yalnız Mesajı Göster

Somonlu Mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somonlu Mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Somonlu mercimek
Somonlu mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

Bilini:
175 ml süt
20 gram taze maya
120 gram un
60 gram karabuğday unu
1/2 tatlı kaşığı şeker
2 adet yumurta
50 ml sıvıyağ
tuz
Mercimek:
150 gram mercimek
2 sap taze soğan
1/2 demet dereotu
15 ml limon suyu
5-6 tatlı kaşığı ceviz yağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
200 gram dilimlenmiş füme somon
4 yemek kaşığı krema
karabiber

Hazırlanışı:
Blini için sütü hafif ısıtın ve mayayı içinde eritin Unu karabuğday unu, şeker ve bir tutam tuzla karıştırın Mayalı sütü ve yumurta sarılarını ekleyin, düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun Mutfak bezi kapatarak 45 dakika dinlendirin Yumurta akını bir tutam tuzla sertleşene kadar çırpın ve tahta bir kaşık yardımıyla beklettiğiniz hamura yedirin
Hamurdan 7 cm çapında 12 krep hazırlayıp yağda kızartın Kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın Mercimekleri tuzlu kaynar suda 25 dakika haşlayın Süzün, soğuk sudan geçirip tekrar süzün Taze soğanları ve dereotunu ince kıyın Mercimeği taze soğan, dereotu, limon suyu ve ceviz yağı ile karıştırıp bol tuz biber ile tadlandırın 25 dakika dinlendirin Biliniyi fırında ısıtın Servislere alın Mercimek, füme somon ve krema ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla