Konu
:
Somonlu Mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Somonlu Mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Somonlu Mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Somonlu mercimek
Somonlu mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
Bilini:
175 ml
süt
20 gram taze maya
120 gram un
60 gram karabuğday unu
1/2 tatlı kaşığı şeker
2 adet yumurta
50 ml
sıvıyağ
tuz
Mercimek:
150 gram mercimek
2 sap taze soğan
1/2 demet dereotu
15 ml
limon suyu
5-6 tatlı kaşığı ceviz yağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
200 gram dilimlenmiş füme somon
4 yemek kaşığı krema
karabiber
Hazırlanışı:
Blini için sütü hafif ısıtın ve mayayı içinde eritin
Unu karabuğday unu, şeker ve bir tutam tuzla karıştırın
Mayalı sütü ve yumurta sarılarını ekleyin, düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun
Mutfak bezi kapatarak 45 dakika dinlendirin
Yumurta akını bir tutam tuzla sertleşene kadar çırpın ve tahta bir kaşık yardımıyla beklettiğiniz hamura yedirin
Hamurdan 7 cm
çapında 12 krep hazırlayıp yağda kızartın
Kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın
Mercimekleri tuzlu kaynar suda 25 dakika haşlayın
Süzün, soğuk sudan geçirip tekrar süzün
Taze soğanları ve dereotunu ince kıyın
Mercimeği taze soğan, dereotu, limon suyu ve ceviz yağı ile karıştırıp bol tuz biber ile tadlandırın
25 dakika dinlendirin
Biliniyi fırında ısıtın
Servislere alın
Mercimek, füme somon ve krema ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul