Konu
:
Kereviz Suflesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kereviz Suflesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kereviz Suflesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kereviz suflesi
Kereviz suflesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 2 saat
4 kişilik
Malzemeler:
2 adet büyük boy kereviz
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı beyaz balzamik sirke
1 demet su teresi
50 ml
krema
4 adet yumurta
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Kerevizi yıkayın
Kök ve sap kısımlarından birer yassı dilim kesip çıkarın
Kerevizleri enlemesine ikiye bölün
Bir fırın tepsisini 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın
Yarıya böldüğünüz kerevizleri, geniş kısımları altta kalacak şekilde tepsiye dizin
Önceden 180ø ısıtılmış fırının alttan 2
rafında 70 dakika pişirin
Bu arada su teresini temizleyin, yıkayın, kurulayın ve serin bir yerde bekletin
Hardalı balzamik sirke ve kalan zeytinyağı ile çırpın ve sos haline getirin, bir kenarda bekletin
Pişmiş kerevizlerin içini bir kaşıkla oyun
Kereviz içlerini krema ve 1 adet yumurtanın sarısı ile birlikte bir kaseye koyun
Daha sonra bir mutfak robotunda püre haline getirin
Sıvayarak ince bir süzgeçten geçirin
Tuz ve karabiberle tadlandırın
3 adet yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpın
Dikkatlice kereviz püresiyle harmanlayın
Bu püreyi de içleri oyulmuş kerevizlere doldurun
Önceden 200ø ısıtılmış fırının alttan 2
rafında 30-35 dakika pişirin
Servis yaparken su teresini tabaklara dağıtın
Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin
Yarım kerevizleri terenin üzerine yerleştirip hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul