09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırınlanmış Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fırınlanmış patates
Fırınlanmış patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurtanın akı
1 kilogram patates
50 gram susam
30 gram kimyon tohumu
50 gram ayçekirdeği
2 demet küçük kırmızı turp
1 adet kırmızı soğan
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
200 gram otlu peynir
150 gram yoğurt
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Bir tepsiyi 2 yemek kaşığı yağ ile yağlayın Patatesleri iyice yıkayın, ikiye bölün, kabuğunu baklava şeklinde kesin Patateslerin kesik yüzlerini tuzlayın, üstlerine hafifçe yumurta akı sürün Susam, kimyon ve ayçekirdeğine bulayın
Patatesleri kesik yüzleri aşağı gelecek şekilde tepsiye oturtun, kabuklarının üstüne 2 yemek kaşığı yağ serpiştirin, tuzlayın
Önceden 200ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 35-40 dakika pişirin
Bu arada turpları yıkayın, dördünü bir kenara ayırın Kalanlarını temizleyip irice rendeleyin
Rendelediğiniz turpların üzerine biraz tuz serpip bir süzgeç içinde 10 dakika süzülmeye bırakın Kırmızı soğanı soyun, ince doğrayın
Maydanoz yapraklarını ve taze soğanı kıyın Krem peynir ve yoğurdu karıştırın Turp rendesinin suyunu sıkın, doğranmış soğan ve otlarla birlikte peynirli yoğurtlu karışıma ilave edin
Karışımı tuzla ve biberle tatlandırıp, iyice karışıtırın Otlu peynir ve patatesleri ayırdığınız turplarla birlikte servis yapın
|
|
|