Konu
:
Risottolu Domates Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Risottolu Domates Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Risottolu Domates Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Risottolu domates dolması
Risottolu domates dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
300 kalori Malzemeler:
200 gr
risotto pirinci
20 gr
toz safran
100 ml
beyaz şarap
500 ml
sebze suyu
150 gr
küçük boy mantar
60 ml
zeytinyağı
60 gr
parmesan
1 diş sarmısak
1/2 demet maydanoz
4 adet domates (her biri 300 gr
)
tuz
karabiber
Dolmalık olarak seçeceğiniz domateslerin hem iri, hem de pişerken yumuşayıp formunu kaybetmemesi için sert olmasına dikkat edin
Hazırlanışı:
Tereyağını bir tencerede eritin
Pirinç ve safranı harlı ateşte 5 dakika kadar kavurun
Şarabı ekleyin
Sebze suyunu ısıtın
100 ml
sıcak sebze suyunu pirince ilave edin ve orta ateşte aralıklarla karıştırarak su tamamıyla buharlaşıncaya kadar pişirin
Kalan sebze suyunu da azar azar ekleyerek aynı şekilde yaklaşık 25-30 dakika pişirin
Mantarları temizleyin, dörde bölün
Kızgın yağda altın sarı oluncaya kadar kavurun
Tuz ve karabiber serpip tatlandırın
Parmesan peynirini ince rendeleyin
Sarmısağı ve maydanoz yapraklarını ince kıyın
Domateslerin üst kısmını ince kapak gibi kesin ve içini bir kaşıkla oyarak boşaltın
Tuz ve karabiber serpin
Kağıt havlu üzerine ters kapatarak sularının süzülmesini sağlayın
Mantarlar, sarmısak, maydanoz, 40 gr
parmesan peyniri rendesini, bir tutam tuz, karabiber ve risotto ile karıştırın
Risottoyu domateslerin içlerine doldurun
Üstlerine kalan parmesanı serpiştirin
Dolmaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Önceden 210oC’de ısıtılmış fırının ikinci rafında 15 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul