Konu
:
Elmalı Pazı Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Pazı Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Pazı Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Elmalı pazı sarması
Elmalı pazı sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
1 demet pazı
1 adet elma
1 adet soğan
2 dilim tost ekmeği
40 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet yumurta
350 gram kıyma
200 ml
et suyu
2 yemek kaşığı nişasta
tuz
karabiber
Akdeniz mutfağına özgü bir sebze olan pazıyı her mevsim semt pazarlarında bulabilirsiniz
Hazırlanışı:
8 adet pazı yaprağını 1 dakika blanşe edip kurulayın
Ortalarındaki kalın damarlarını çıkartın
Kalanları irice kıyın
Elma ve soğanı küçük kübler şeklinde doğrayın
Tost ekmeğini soğuk suda ıslatın
Kıydığınız pazıları 20 gr
yağda 5 dakika çevirin
Tuz, karabiber koyun
Tost ekmeğini sıkın, pazı, elmanın ve soğanın yarısı, kekik ve yumurtalar ile kıymaya katıp yoğurun, tuz ve karabiberle tatlandırın
İkişer pazı yaprağını üst üste koyup kıymalı içi sarın ve bağlayın
Sarmaları 20 gr
tereyağında çevirin
Et suyu ilave edip 20 dakika pişirin
Pişme süresinin bitimine 5 dakika kala kalan elma ve soğanları koyun, suyunu nişasta ile koyulaştırıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul