Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Pazı Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Pazı Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Elmalı pazı sarması
Elmalı pazı sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

1 demet pazı
1 adet elma
1 adet soğan
2 dilim tost ekmeği
40 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet yumurta
350 gram kıyma
200 ml et suyu
2 yemek kaşığı nişasta
tuz
karabiber

Akdeniz mutfağına özgü bir sebze olan pazıyı her mevsim semt pazarlarında bulabilirsiniz

Hazırlanışı:
8 adet pazı yaprağını 1 dakika blanşe edip kurulayın Ortalarındaki kalın damarlarını çıkartın Kalanları irice kıyın Elma ve soğanı küçük kübler şeklinde doğrayın Tost ekmeğini soğuk suda ıslatın Kıydığınız pazıları 20 gr yağda 5 dakika çevirin Tuz, karabiber koyun
Tost ekmeğini sıkın, pazı, elmanın ve soğanın yarısı, kekik ve yumurtalar ile kıymaya katıp yoğurun, tuz ve karabiberle tatlandırın
İkişer pazı yaprağını üst üste koyup kıymalı içi sarın ve bağlayın Sarmaları 20 gr tereyağında çevirin Et suyu ilave edip 20 dakika pişirin Pişme süresinin bitimine 5 dakika kala kalan elma ve soğanları koyun, suyunu nişasta ile koyulaştırıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla