Konu
:
Kuşkonmazlı Pazı Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kuşkonmazlı Pazı Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşkonmazlı Pazı Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kuşkonmazlı pazı dolması
Kuşkonmazlı pazı dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 70 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
400 gram beyaz kuşkonmaz
400 gram yeşil kuşkonmaz
1200 gram pazı
240 gram hellim peyniri
1 paket hindi pastırma
30 gram tereyağı
15 gram şeker
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Beyaz kuşkonmazları uç kısmının hemen altından, yeşil kuşkonmazları ise ortasından başlayarak soyun ve alttaki sert kısımlarını kesin
Geniş bir tencerede şeker, tuz ve tereyağını kaynatın
Beyaz kuşkonmazları 10, yeşilleri ise 5 dakika haşlayın
Soğuk sudan geçirip kağıt havluya alın
1
5 litre haşlama suyunu saklayın
Pazıların saplarını kesin, ortadaki sert kısmını çıkartın
Tuzlu kaynar suda 45 saniye haşlayın, soğuk sudan geçirin ve süzülmeye bırakın
Temiz bir mutfak bezinin üzerine 5 adet yaprak serin
(20x20 cm)Üzerine 4 kuşkonmaz ve 50 gr
peynir koyun, tuz ve karabiber dökün
Bez yardımı ile rulo yapın
Kalan malzemeye de aynı işlemi uygulayın
Kısa kenarlı bir tencerede haşlama suyunu ısıtın
Ruloları kevgirle dikkatlice içine koyun, orta ateşte ağzı kapalı olarak 5 dakika pişirin
Ruloları tencereden çıkartın, keskin bir bıçak yardımıyla verev olarak ikiye kesin
Isıtılmış tabağa yerleştirin
Kalan peynir ve hindi pastırması ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul