09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sosisli Patates Ayva Püresi İle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sosisli mantar
Sosisli patates ayva püresi ile Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
474 kalori Malzemeler:
1 kavanoz kırmızı biber (580 gr )
400 gr mantar
3 soğan
400 gr sosis
30 gr tereyağı
100 ml beyaz şarap
150 ml sebze suyu
150 ml krema
1 demet dereotu
şeker
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
+ Biberleri süzgece koyup, süzdürün Mantarları temizleyip, kağıt havlu ile silin İkiye veya dörde bölün Soğanları ikiye bölün ve 1/2 cm kalınlığında şeritlere kesin Sosisleri ince halka doğrayın
+ Büyükçe bir tavada 20 gr tereyağını kızdırın Sosislerin her iki taraflarını açık kahverengi oluncaya kadar kavurup, tavadan çıkartın ve sıcak tutun Kalan tereyağını tavaya ekleyip, mantar ve soğanları, orta ateşte 3-5 dakika karıştırarak kavurun Şarabı, sebze suyunu ve kremayı ilave ederek, üstü kapalı olarak 10 dakika pişirin
+ Bu arada, biberleri küçük parçalara kesin Dereotunun uç kısımlarını kıyın Sosisleri ve biberleri, mantarlara ekleyip ısıtın Tuz, biber ve bir tutam şeker ile tatlandırın Gerekiyorsa bir miktar nişasta ile bağlayın + Dereotunu da ekleyip, karıştırın ve yanında patates püresi ile servis yapın
|
|
|