Yalnız Mesajı Göster

Yaz Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaz Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Yaz türlüsü
Yaz türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dakika
1 kişilik
Malzemeler:

200 gram Tİkveşli Altın Kaymaklı Yoğurt
150 gram taze fasulye
1 adet körpe havuç
1 çay kaşığı mısır nişastası
1-2 tatlı kaşığı balsamik sirke
1 adet domates
1/4 demet maydanoz
100 gram karides(dondurulmuş)
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Fasulyeleri ayıklayıp 3e kesin Havucu yıkayıp dilimleyin Karidesleri çözdürmeden havuç ve fasulyelerle birlikte 2 su bardağı suda 8 dakika kaynatın Delikli kepçe ile alıp buz gibi soğuk suya koyun
Nişastayı, sebzeleri haşladığınız suda eritin Sirke, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Domatesleri küb şeklinde doğrayın Maydanozu kıyın, domatesler, sebzeler ve karideslerle karıştırın Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Karışımı çukur bir tabağa koyun Üzerlerine nişastalı sosu döküp, buzdolabında donmaya bırakın Tikveşli Altın Kaymaklı Yoğurt ile birlikte servis yapın Dilerseniz üzerine taze soğanın kıyılmış yeşil uçlarını serpebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla