Konu
:
Yaz Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Yaz Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yaz Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yaz türlüsü
Yaz türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 30 dakika
1 kişilik
Malzemeler:
200 gram Tİkveşli Altın Kaymaklı Yoğurt
150 gram taze fasulye
1 adet körpe havuç
1 çay kaşığı mısır nişastası
1-2 tatlı kaşığı balsamik sirke
1 adet domates
1/4 demet maydanoz
100 gram karides(dondurulmuş)
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Fasulyeleri ayıklayıp 3e kesin
Havucu yıkayıp dilimleyin
Karidesleri çözdürmeden havuç ve fasulyelerle birlikte 2 su bardağı suda 8 dakika kaynatın
Delikli kepçe ile alıp buz gibi soğuk suya koyun
Nişastayı, sebzeleri haşladığınız suda eritin
Sirke, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Domatesleri küb şeklinde doğrayın
Maydanozu kıyın, domatesler, sebzeler ve karideslerle karıştırın
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Karışımı çukur bir tabağa koyun
Üzerlerine nişastalı sosu döküp, buzdolabında donmaya bırakın
Tikveşli Altın Kaymaklı Yoğurt ile birlikte servis yapın
Dilerseniz üzerine taze soğanın kıyılmış yeşil uçlarını serpebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul