Yalnız Mesajı Göster

Rokalı Havuç-Patates Tavası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rokalı Havuç-Patates Tavası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Rokalı havuç-patates tavası
Rokalı havuç-patates tavası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

600 gram küçük taze patates
350 gram bebek havuç
1 diş sarmısak
1 demet roka
60 gram gravyer peyniri
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet fesleğen
1 yemek kaşığı balzamik sirke
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patetesi kabuklarıyla birlikte tuzlu suda 15 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip soyun Havuçları soyun, enlemesine üçe bölüp tuzlu suda 12-15 dakika haşlayın Sarmısağı soyup dilimleyin Rokayı yıkayıp kurulayın Peyniri ince nice dilimleyin
Yağı büyük bir yapıştırmayan tavada ısıtın, patatesleri esmerleşene kadar 6-8 dakika kızartın Havuçları ilave edip 2 dakika daha kavurun Fesleğeni irice kıyın, sarmısakla birlikte tavaya ilave edin Tuzlayıp biberleyin
Rokayı ilave edip harmanlayın Üzerime balzamik sirke gezdirin Peyniri serpeleyip hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla