Konu
:
Rokalı Havuç-Patates Tavası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Rokalı Havuç-Patates Tavası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rokalı Havuç-Patates Tavası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Rokalı havuç-patates tavası
Rokalı havuç-patates tavası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
600 gram küçük taze patates
350 gram bebek havuç
1 diş sarmısak
1 demet roka
60 gram gravyer peyniri
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet fesleğen
1 yemek kaşığı balzamik sirke
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patetesi kabuklarıyla birlikte tuzlu suda 15 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip soyun
Havuçları soyun, enlemesine üçe bölüp tuzlu suda 12-15 dakika haşlayın
Sarmısağı soyup dilimleyin
Rokayı yıkayıp kurulayın
Peyniri ince nice dilimleyin
Yağı büyük bir yapıştırmayan tavada ısıtın, patatesleri esmerleşene kadar 6-8 dakika kızartın
Havuçları ilave edip 2 dakika daha kavurun
Fesleğeni irice kıyın, sarmısakla birlikte tavaya ilave edin
Tuzlayıp biberleyin
Rokayı ilave edip harmanlayın
Üzerime balzamik sirke gezdirin
Peyniri serpeleyip hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul