Konu
:
Elmalı Ve Ciğerli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Ve Ciğerli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Ve Ciğerli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Elmalı ve ciğerli soğan dolması
Elmalı ve ciğerli soğan dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 80 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
karabiber
4 adet büyük soğan
300 gram tavuk ciğeri
100 ml
kırmızı tatlı şarap
130 gram tereyağı
1 adet ekşi elma
8 dal kekik
tuz
Hazırlanışı:
Soğanları soymadan üst kısımlarını kapak için, alt kısımlarını da soğanlar düz duracak şekilde kesip fırın tepsisine yerleştirin
200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 35-40 dakika pişirin
Sürenin 20
dakikasında kapakları kapatın
Bu arada ciğerleri ince şerit şeklinde kesin ve şarapla karıştırıp bekletin
5 dal kekiğin yapraklarını dallarından ayırın
Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkartın ve ince rendeleyin
Ciğeri süzgeçte süzülmeye bırakın
Yumuşamış soğanların dışlarında 2-3 kat kalacak şekilde iç kısımlarını dikkatlice oyun
Çıkan soğanların yarısını ince kıyın
30 gr
tereyağını kızdırın
Kıyılmış soğan ve elmaları orta ateşte şarabı ekleyerek 1-2 dakika kavurun
Ciğer ve kekik yaprakları ile karıştırın
Tuz ve karabiber ekin
Soğanları ciğer karışımı ile doldurun
Fırın tepsisine yerleştirin ve kapakları üstüne koyun
200o C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
Kalan kekik yaprakları ile süsleyin
Yanında 100 gr
erimiş tereyağı ve patates püresi ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul