Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Ve Ciğerli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Ve Ciğerli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Elmalı ve ciğerli soğan dolması
Elmalı ve ciğerli soğan dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 80 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

karabiber
4 adet büyük soğan
300 gram tavuk ciğeri
100 ml kırmızı tatlı şarap
130 gram tereyağı
1 adet ekşi elma
8 dal kekik
tuz

Hazırlanışı:
Soğanları soymadan üst kısımlarını kapak için, alt kısımlarını da soğanlar düz duracak şekilde kesip fırın tepsisine yerleştirin
200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 35-40 dakika pişirin
Sürenin 20 dakikasında kapakları kapatın
Bu arada ciğerleri ince şerit şeklinde kesin ve şarapla karıştırıp bekletin
5 dal kekiğin yapraklarını dallarından ayırın
Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkartın ve ince rendeleyin Ciğeri süzgeçte süzülmeye bırakın
Yumuşamış soğanların dışlarında 2-3 kat kalacak şekilde iç kısımlarını dikkatlice oyun Çıkan soğanların yarısını ince kıyın
30 gr tereyağını kızdırın Kıyılmış soğan ve elmaları orta ateşte şarabı ekleyerek 1-2 dakika kavurun
Ciğer ve kekik yaprakları ile karıştırın Tuz ve karabiber ekin
Soğanları ciğer karışımı ile doldurun Fırın tepsisine yerleştirin ve kapakları üstüne koyun 200o C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
Kalan kekik yaprakları ile süsleyin Yanında 100 gr erimiş tereyağı ve patates püresi ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla