Konu
:
İspanaklı Piruhi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Piruhi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Piruhi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Ispanaklı piruhi
Ispanaklı piruhi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 90 dakika
12 kişilik
Malzemeler:
500 gram un
2 adet yumurta
150 ml
su
750 gram ıspanak
200 gram tuzsuz peynir
30 gram margarin
1 demet maydanoz
1 çay bardağı rendelenmiş muskat
1 kutu doğranmış domates konservesi
50 gram margarin
75 gram rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Hamur için tüm malzemeyi yoğurarak, pürüzsüz bir hamur hazırlayın
10dk
daha yoğurmaya devam edin
Top haline getirip üzerini nemli bir bezle örterek 30dk
dinlendirin
Ispanağı temizleyip suyunun iyice süzülmesini sağlayın
İrice kıyıp margarinle kuvvetli ateşte kavurun
Kıyılmış maydanozu ekleyip ateşten alın
Beyaz peynir, tuz, yumurta ve muskatı ıspanağa katıp çatalla ezerek püre haline getirin ve böylece hazırladığınız içi bir kenarda soğumaya bırakın
Hamuru keskin bir bıçakla 4 parçaya ayırın
Her birini bolca unladığınız tezgahta oklava ile yaklaşık 3 mm
Kalınlığında açın
Elde ettiğiniz yufkayı 6x9 cm
lik dikdörtgenler halinde kesin
Ortalarına ıspanaklı içten bir tatlı kaşığı dolusu koyup ortadan ikiye katlayın
Kenarlarını çatalla bastırarak kapatın
Unlanmış bir tepsiye dizin
Domatesleri 50 gr
margarinle kavurun, tuz ve karabiber serpip ateşten alın, sıcak tutun
Bütün hamuru aynı şekilde hazırladıktan sonra büyük bir tencerede bol tuzlu su kaynatın
Ispanaklı piruhileri kısım kısım kaynamakta olan suya atarak 10dk
haşlayın
Delikli kepçe ile suyunu süzerek alıp servis tabağına yerleştirin
Üzerine hazırladığınız domatesli sosu döküp kaşar peyniri rendesi de serptikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul