Konu
:
Kuşkonmazlı Strudel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kuşkonmazlı Strudel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşkonmazlı Strudel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kuşkonmazlı strudel
Kuşkonmazlı strudel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 2 saat
16-18 kişilik
Malzemeler:
250 gram un
30 ml
sıvıyağ
tuz
7 dilim ekmek
200 gram tereyağı
500 gram lor peyniri
500 gram yeşil kuşkonmaz
2 adet yumurta
60 gram parmezan peyniri
Hazırlanışı:
Hamur için unu tezgaha boşaltıp ortasına çukur açın
Sıvı yağ, 1/2 su bardağı soğuk su ve 1 tutam tuzu çukur kısma koyun
Ortasından başlayarak yoğurun, düzgün ve yumuşak bir hamur elde edin
Hamuru top yapıp üzerine sıvı yağ sürün
Bir kaseyi ters çevirip üzerine kapatın
Oda sıcaklığında 30-40 dakika dinlendirin
İç için ekmeklerin kabuklarını çıkartın
Dilimleri 1x1 cm
büyüklüğünde küblere doğrayın
100 gr
tereyağını eritip bir fırın tepsisine dökün
Ekmek küblerini yağın üzerine dağıtıp önceden 200ø ısıtılmış fırının alttan 2
rafında 10-12 dakika kızartın
Kuşkonmazları soyun ve 3-4 cm
uzunluğunda parçalara kesin
Kalan tereyağını tuz ve toz şeker ile birlikte bir tencerede ısıtın
Kuşkonmazları ilave edip orta ateşte 6-8 dakika ara sıra karıştırarak pişirin
Süzgece alıp süzün, suyunu bir kaba alın
Taze rendelenmiş peyniri yumurtalar ve kuşkonmaz suyunun yarısı ile karıştırın, tuz koyun
Diğer tarafta bir mutfak bezini tezgaha yayın
Üzerine hafifçe un serpin
Strudel hamurunu bezin üzerinde 30x20 cm
büyüklüğünde açın
Sonra elimizle 50x40 cm
büyütün
Peynirli karışımı eşit kalınlıkta üzerine sürün
Ekmek ve kuşkonmazları serpiştirin
Bez yardımı ile hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yapın
Rulonun uçlarına bastırıp altına doğru kıvırın
Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın
Strudeli verevine ve ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye koyun
Üzerine bir miktar kuşkonmaz suyu sürüp parmezan peyniri serpin
Hamuru atalla delin
200ø sıcaklıktaki fırının alttan 2
rafında 30-35 dakika pişirin
15
dakikadan sonra üzerini alüminyum folyo ile örtün
Pişirirken üzerine ara sıra kuşkonmaz suyundan gezdirin
Tırtıllı bıçak ile dilimleyip ılık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul