Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Ispanaklı sufle
Ispanaklı sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

1 adet soğan
250 gram ıspanak
3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1/4 çay kaşığı muskat
25 yemek kaşığı un
185 ml süt
3 adet yumurta
1 adet yumurta
90 gram margarin
60 gram galeta unu
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Soğanları soyup ince doğrayın 30gr margarini tavada eritin Soğanları ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun
Ispanağı ayrı bir tavaya yerleştirin Suyunu çekip yumuşayana kadar pişirip soğanın üzerine ilave edin Tuz ve karabiber ilave ederek yumuşatın Muskatı ve parmesanı ekleyin
Başka bir tavada kalan margarini eritin Unu ilave edip yavaş yavaş karıştırarak 1 dakika kavurun Sütü ekleyin ve karışım kaynayana ve yoğunlaşana kadar karıştırın, hafifçe soğumaya bırakın
Yumurta sarılarını teker teker her birini iyice yedirerek ıspanaklı karışıma ilave edin Yumurta beyazlarını katılaşıncaya kadar çırpın Ispanağı yavaşça yumurta beyazının içine katın
1 adet büyük ya da 6 adet küçük sufle kabını yağlayın Galeta unu serpin Fazlalıkları dökün Sufle karışımını kaba koyun Fırın tepsisinin üzerine yerleştirin Orta sıcaklıktaki fırında küçük sufleleri 12 dakika, büyükleri ise 25-30 dakika pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla