Konu
:
İspanaklı Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Ispanaklı sufle
Ispanaklı sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
1 adet soğan
250 gram ıspanak
3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1/4 çay kaşığı muskat
2
5 yemek kaşığı un
185 ml
süt
3 adet yumurta
1 adet yumurta
90 gram margarin
60 gram galeta unu
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları soyup ince doğrayın
30gr
margarini tavada eritin
Soğanları ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun
Ispanağı ayrı bir tavaya yerleştirin
Suyunu çekip yumuşayana kadar pişirip soğanın üzerine ilave edin
Tuz ve karabiber ilave ederek yumuşatın
Muskatı ve parmesanı ekleyin
Başka bir tavada kalan margarini eritin
Unu ilave edip yavaş yavaş karıştırarak 1 dakika kavurun
Sütü ekleyin ve karışım kaynayana ve yoğunlaşana kadar karıştırın, hafifçe soğumaya bırakın
Yumurta sarılarını teker teker her birini iyice yedirerek ıspanaklı karışıma ilave edin
Yumurta beyazlarını katılaşıncaya kadar çırpın
Ispanağı yavaşça yumurta beyazının içine katın
1 adet büyük ya da 6 adet küçük sufle kabını yağlayın
Galeta unu serpin
Fazlalıkları dökün
Sufle karışımını kaba koyun
Fırın tepsisinin üzerine yerleştirin
Orta sıcaklıktaki fırında küçük sufleleri 12 dakika, büyükleri ise 25-30 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul