Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Kuzu etli fasulye
Kuzu etli fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
6 kişilik
Malzemeler:

700 gram kuşbaşı kuzu eti
350 gram kurufasulye
2 adet soğan
2 diş sarmısak
1 sap biberiye
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
25 su bardağı et suyu
1 adet havuç
1 adet kereviz
350 gram patates
500 gram taze fasulye
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Kuru fasulyeyi geceden ıslatın
Bir tencerede soğan ve sarmısağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun Kuru fasulye, defne yaprağı, biberiye ve 4 su bardağı su, tuz, karabiber ekleyip 15 saat kapağı kapalı olarak pişirin
Eti tuzlayıp karabiberleyin, kalan yağda kavurun Kavurduğunuz eti ısıya dayanıklı bir kaba alıp 1 su bardağı et suyu ekleyin Önceden 180ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 30 dakika pişirin
Havuç, kereviz ve patatesleri yıkayıp soyun Patateslerin yarısını rendeleyin Kalan patatesleri, havuç, taze fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın
Kuru fasulyeye, doğradığınız sebzeleri ekleyin Kalan et suyunu katıp 30 dakika pişirin
Yeşillikleri kıyın Yemeği tuz, karabiber ve maydanoz ile tatlandırın
Ateşten aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin Daha sonra etle karıştırıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla