09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Lahana Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kestaneli lahana sarma
Kestaneli lahana sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 90 dakika
12 kişilik
Malzemeler:
1 adet büyük lahana
450 gram pirinç
250 gram sıvı yağ
500 gram kestane
4 adet soğan
40 gram dolmalık fıstık
20 gram kuş üzümü
yenibahar
tarçın
tozşeker
tuz
Hazırlanışı:
Lahanın kök kısmını bıçakla oyarak çıkarın Yaprakları tek tek ayırıp yıkayın Kaynamakta olan suya atın, 2dk tutup çıkarın ve süzülmeye bırakın
Kestanelerin üzerlerini bıçakla çizin, 1 saat suda bekletin Elektrikli ocakta veya fırında, kebap yapın, kabuklarını soyun Her kestaneyi 3e bölün
Soğanları kıyın Tencereye yağı koyun Soğanları ekleyip, rengi pembeleşinceye kadar kavurun Sonra pirinci ekleyin ve onu da 3-4dk kavurup içine üzümleri ve kestaneleri katın
Fıstıkları teflon tavada yağsız olarak kavurduktan sonra, 1 bardak sıcak su ile birlikte pirinçli içe katıp pişirin, demlenmeye bırakın Demlenen içe yenibahar, tarçın, tuz ve toz şekeri ekleyin Hafifçe haşlamış olduğunuz lahana yapraklarının ortasındaki kalın damarlı kısmı bıçakla kesip çıkarın Büyüklüğüne göre yaprakları, bir tatlı tabağı boyutunda olacak şekilde 2ye veya 4e bölün Her yaprağın ortasına İçinde 2-3 parça kestane olacak şekilde iç koyup sarın 2 bardak sıcak su ile kısık ateşte suyunu çekinceye kadar bekleyip, servis tabağına dizin
|
|
|