Konu
:
Yeşil Soslu Havuç Ve Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Yeşil Soslu Havuç Ve Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yeşil Soslu Havuç Ve Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yeşil soslu havuç ve patates
Yeşil soslu havuç ve patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
120 gram mayonez
15 ml
elma sirkesi
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
su teresi
anason
300 gram küçük patates
300 gram havuç
300 gram yoğurt
60 ml
sıvı yağ
10 gram şeker
Yeşil sos için:
maydanoz
frenk soğanı
kuzu kulağı
zembil çiçeği
Hazırlanışı:
Patatesleri 12-15 dakika kaynar tuzlu suda haşlayın
Havuçları soyun, yeşil kısımlarını 4 cm
kalacak şekilde kesin
Sos için; Aromalı yeşillikleri yoğurt ile mikserde püre haline getirin
Mayonez, şeker, sirke, tuz ve karabiberi yoğurda ilave edip karıştırın
Patatesleri soyun, kızgın yağda 8-10 dakika her tarafı açık kahverengi oluncaya kadar kızartın
Üzerine ince kıyılmış maydanoz yapraklarını serpin
Havuçları 6-8 dakika tuzlu suda haşlayıp süzün
Patatesler ve havuçları bir tabağa alın, yanında yeşil sos ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul