Konu
:
Patlıcan Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Patlıcan sarma
Patlıcan sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dakika
8 kişilik
Malzemeler:
1 kilogram kemer patlıcan
500 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
2 adet dolmalık biber
3 adet domates
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Ekmek içi, tuz, karabiber ile kıymayı yoğurun
Patlıcanları alaca soyun
Uzun dilimlere kesip tuzlu suda 15 dk bekletin
Hazırladığınız kıymalı içten ceviz büyüklüğünde toplar yapın
Yumurtaları çırpın
Patlıcanları sudan çıkarın
Suyunu iyice süzüp kurulayın
Sıvı yağı kızdırın
Patlıcanları yumurtaya batırıp altın rengini alıncaya kadar kızartın
Kağıt havluyu alıp yağını süzdürün
1 adet domatesin kabuğunu soyup rendeleyin
Diğerlerini ve biberleri halka şeklinde kesin
Kızarmış patlıcan dilimlerinden 2 tanesini artı şeklinde üst üste koyun
Ortasına hazırladığınız topları yerleştirin ve üzerlerini patlıcanla kapatın
En üste domates ve biber halkasını koyup kürdanla tutturun
Fırına girebilen kapaklı bir kaba dizin
Üzerine rendelenmiş domates, « su bardağı su, tuz ve tozşeker koyup 20 dk pişirin
Fırını 225 derece ısıtın
Ateşten alıp patlıcan sarmaları 25 dk fırınlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul