Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Patlıcan sarma
Patlıcan sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
8 kişilik
Malzemeler:

1 kilogram kemer patlıcan
500 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
2 adet dolmalık biber
3 adet domates
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
sıvı yağ

Hazırlanışı:
Ekmek içi, tuz, karabiber ile kıymayı yoğurun
Patlıcanları alaca soyun Uzun dilimlere kesip tuzlu suda 15 dk bekletin
Hazırladığınız kıymalı içten ceviz büyüklüğünde toplar yapın Yumurtaları çırpın
Patlıcanları sudan çıkarın Suyunu iyice süzüp kurulayın Sıvı yağı kızdırın
Patlıcanları yumurtaya batırıp altın rengini alıncaya kadar kızartın Kağıt havluyu alıp yağını süzdürün
1 adet domatesin kabuğunu soyup rendeleyin Diğerlerini ve biberleri halka şeklinde kesin
Kızarmış patlıcan dilimlerinden 2 tanesini artı şeklinde üst üste koyun Ortasına hazırladığınız topları yerleştirin ve üzerlerini patlıcanla kapatın En üste domates ve biber halkasını koyup kürdanla tutturun Fırına girebilen kapaklı bir kaba dizin
Üzerine rendelenmiş domates, « su bardağı su, tuz ve tozşeker koyup 20 dk pişirin
Fırını 225 derece ısıtın Ateşten alıp patlıcan sarmaları 25 dk fırınlayın

Alıntı Yaparak Cevapla