Konu
:
Erik Tavası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Erik Tavası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Tavası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Erik tavası
Erik tavası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
210 kalori Malzemeler:
750 gr
yeşil erik
1 adet soğan
20 ml
zeytinyağı
10 ml
üzüm pekmezi
2 adet domates
yenibahar
1 demet taze nane
tuz
karabiber
Bu yemeği erik turşusu ile de hazırlayabilirsiniz
Bazı yörelerde erik tavası ekşi küçük elma ve hatta ayva ile de hazırlanır
Ayva ile hazırlandığında yemeğe nar pekmezi de konulur
Antep yöresinde ise bu yemek kıyma ve elma ile pişirilir
Elmaların çekidekleri çıkartılır ve hazırlanan etli harç ile elmaların içi doldurulur
Hazırlanışı:
Soğanı ayıklayıp jülyen kesin
Domatesleri blanşe edip küp doğrayın
Tencereye yağı koyun
Soğanları kavurun
Soğanlar şeffaflaşınca domatesleri ilave edin
Taze naneden birkaç yaprak süslemek için ayırıp kalanını şerit kesip tencereye ekleyin
Tuz, pekmez ve baharatları ilave edin
Karışımı servis tabağına alın
Kısık ateşte erikleri fazla yumuşatmadan yaklaşık 10 dakika kuvvetli ateşte pişirin
Erikleri domatesli karışımın üzerine koyduktan sonra ılık veya sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul