Yalnız Mesajı Göster

Lahana Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahana Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Lahana dolması
Lahana dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 120 dakika
12 kişilik
Malzemeler:

1 adet dolmalık lahana
600 gram buydağ yarması
2 yemek kaşığı erik ekşisi
500 gram soğan
125 gram margarin
1/2 demet maydanoz
1 kilogram yoğurt
1 adet yumurta
tuz

Hazırlanışı:
Lahanayı ayıklayın Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dk haşlayın ve soğuk suya çıkarın Yarmayı 2,5 tatlı kaşığı tuz ve 1,5 su bardağı su ile yoğurun Sadece su ve yarmadan oluşan dolma içini hazırlayın 10 dk dinlendirin
Haşladığınız lahana yapraklarını damarlı kısımlarını ayırdıktan sonra hazırladığınız içle serçe parmağı büyüklüğünde sarın Dolmaları bir tencereye dizin Erik ekşisini 3 su bardağı su ile eritip dolmaların üzerine ekleyin 50 dk daha pişirin
Sos için soğanları kıyın Margarinle kavurun 3 yemek kaşığı pişmesine 15 dk kala dolmaların üzerlerine koyun
Kalan soğanları soğuduktan sonra, bir su bardağı yoğurt, kıydığınız maydanoz ve 1 su bardağı dola suyu ile birlikte karıştırın Diğer tarafta kalan yoğurda yumurtayı ekleyin, iyice karıştırıp hafifçe ısıtın
Dolmaların üzerine dökün Tencereyi hafifçe sallayarak yoğurdun dolmalara iyice karışmasını sağlayın Hazırladığınız soğanlı sos ve taze soğan ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla