Konu
:
Lahana Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Lahana Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahana Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Lahana dolması
Lahana dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 120 dakika
12 kişilik
Malzemeler:
1 adet dolmalık lahana
600 gram buydağ yarması
2 yemek kaşığı erik ekşisi
500 gram soğan
125 gram margarin
1/2 demet maydanoz
1 kilogram yoğurt
1 adet yumurta
tuz
Hazırlanışı:
Lahanayı ayıklayın
Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dk haşlayın ve soğuk suya çıkarın
Yarmayı 2,5 tatlı kaşığı tuz ve 1,5 su bardağı su ile yoğurun
Sadece su ve yarmadan oluşan dolma içini hazırlayın
10 dk dinlendirin
Haşladığınız lahana yapraklarını damarlı kısımlarını ayırdıktan sonra hazırladığınız içle serçe parmağı büyüklüğünde sarın
Dolmaları bir tencereye dizin
Erik ekşisini 3 su bardağı su ile eritip dolmaların üzerine ekleyin
50 dk daha pişirin
Sos için soğanları kıyın
Margarinle kavurun
3 yemek kaşığı pişmesine 15 dk kala dolmaların üzerlerine koyun
Kalan soğanları soğuduktan sonra, bir su bardağı yoğurt, kıydığınız maydanoz ve 1 su bardağı dola suyu ile birlikte karıştırın
Diğer tarafta kalan yoğurda yumurtayı ekleyin, iyice karıştırıp hafifçe ısıtın
Dolmaların üzerine dökün
Tencereyi hafifçe sallayarak yoğurdun dolmalara iyice karışmasını sağlayın
Hazırladığınız soğanlı sos ve taze soğan ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul