Konu
:
Sarmısak Fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Sarmısak Fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarmısak Fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
sarmısak fırın
sarmısak fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 100 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
8 baş iri ve ince kabuklu sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
400 ml
beyaz şarap
12 adet arpacık soğan
tuz
200 gram iri taneli mısır unu
100 gram yağda kurutulmuş domates
karabiber
2 sap biberiye
1-2 sap adaçayı
Hazırlanışı:
Sarımsakları fırın tepsisine koyup üzerlerine zeytinyağı ve 1,5 çay bardağı beyaz şarap gezdirin
Daha sonra önceden 200c ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 90dk
pişirin
Her yarım saatte bir tekrar ½ çay bardağı beyaz şarap ilave edin
Soğanları soyun, sarımsakları fırına koyduktan 45dk
sonra tepsiye ilave edin
4 bardak kaynamış suya tuz ve mısır ununu tahta kaşıkla karıştırarak ekleyin
Bulamacı kapağı kapalı olarak çok hafif ateşte sık sık karıştırarak 45dk
demlendirin
Bu arada domatesleri yağdan çıkarıp süzün, 5 yemek kaşığı yağı bir kenara ayırın
Domatesleri incecik kesin ve yağ ile birlikte mısırlı bulamacı ateşten indirmeden 5dk
önce bulamaca katın
karabiberle tatlandırın
Biberiye ve adaçayını fırından çıkarmadan 5dk
önce sarımsak ve soğanlara ilave edin
Sarımsakları ortadan ikiye bölüp soğan ve mısır lapası ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul