Konu
:
Yoğurt Soslu Sebze Tabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurt Soslu Sebze Tabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurt Soslu Sebze Tabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yoğurt soslu sebze tabağı
Yoğurt soslu sebze tabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4-6 kişilik
234 kalori Malzemeler:
500 gram bebe havucu
400 gram taze fasulye
2 adet yumurta
2 diş sarmısak
300 gram süzme yoğurt
2 tatlı kaşığı köri
1-2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 kilogram ıspanak
1 kilogram karnıbahar
300 gram light yoğurt
50 gram ayçekirdeği
1 demet taze soğan
tuz
Süs için: Ispanakları kepçeyle top yapın
Blanşe edilmiş yapraklarla sarın
Fasulyeleri demet halinde servis yapın
Hazırlanışı:
Yıkadığınız ıspanağın 15 yaprağını ayırın
Kalanını haşlayın
Suyunu sıkıp iri iri kıyın
Tuzla tatlandırın
15 yaprağı tuzlu suda blanşe edin ve kağıda yayın
Fasulyeleri ayıklayın, mutfak ipliği ile bağlayıp 6 demet yapın
Light yoğurdu süzün
Ayçekirdeklerini yağsız tavada pembeleştirin
Taze soğanları incecik kıyın
Sarmısakları ezin
Süzdüğünüz yoğurdu süzme yoğurtla karıştırın
Sarmısak, soğanların 2/3si, köri ve kimyonu katın
Tuz ve şeker ile tatlandırın
Pişmiş yumurtaları ince kıyın
Yarısını sosa karıştırın
Havuç, fasulye ve karnabaharı tuzlu suda, ağzı kapalı olarak 10-12 dakika pişirin
Ispanak toplarını delikli kapta benmaride ısıtın
Sebzeleri süzülmüş olarak tabağa alın ve sosun bir miktarını üzerlerine gezdirin
Kalan soğanları, kavrulmuş ayçiçeği çekirdeklerini ve kıyılmış yumurtaları da serptikten sonra servis yapın
Kalan sosu yanında sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul