09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Soslu Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yoğurt soslu sebzeler
Yoğurt soslu sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4-6 kişilik
Malzemeler:
1 kilogram ıspanak
500 gram bebe havucu
1 kilogram karnıbahar
400 gram taze fasulye
300 gram yağlı yoğurt
2 adet yumurta
50 gram ay çekirdeği
1 demet taze soğan
2 diş sarmısak
300 gram süzme yoğurt
2 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
Hazırlanışı:
Ispanağı ayıklayıp yıkayın, 15 yaprağı bir kenara ayırın Kalan ıspanakları bir tencereye koyup orta ateşte ağzı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin Suyunu sıkıp iri iri kıyın Tuzla tatlandırın
Ayırdığınız ıspanak yapraklarını tuzlu suda blanşe edin ve kağıt havlu üzerine yayın Kıyılmış ıspanakları hafifçe yağladığınız küçük bir kepçenin içine bastırıp top yapın Ayırdığınız yapraklara sarın
Havuçları yıkayın, soyun, sap tarafından bir parça bırakın Karnabaharı ayıklayın, yıkayın ve küçük parçalara ayırın Fasulyeleriayıklayın,mut-fak ipliği ile bağlayıp 6 demet yapın Sebzelerin üzerine nemli bir bez örtün
Yağlı yoğurdu süzgece koyup süzülmeye bırakın
Yumurtaları katı pişirin ve soyun Ay çekirdeklerini yağsız tavada pembeleştirin Taze soğanları ayıklayın, beyaz ve açık yeşil kısımlarını incecik kıyın Sarmısakları soyun ve ezin
Süzdüğünüz yoğurdu süzme yoğurtla iyice çırparak karıştırın Sarmısak, soğanların 2/3si, köri ve kimyonu katın Daha sonra tuz ve şeker ile tatlandırın
Pişmiş yumurtaları ince kıyın Yarısını sosa karıştırın
Havuç, fasulye ve karnabaharı hafif tuzlu suda, ağzı kapalı olarak 10-12 dakika pişirin Ispanak toplarını delikli bir kaba koyup benmaride ısıtın
Sebzeleri iyice süzülmüş olarak tabağa alın ve sosun bir miktarını üzerlerine gezdirin Kalan soğanları, ayçiçeği çekirdeklerini ve kıyılmış yumurtaları da serptikten sonra servis yapın Kalan sosu yanında sunun
|
|
|