09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmısaklı Mısır Lapası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sarmısaklı mısır lapası
Sarmısaklı mısır lapası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
2 diş sarmısak
200 gram iri çekilmiş mısır unu
300 gram mantar
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı kırmızı şarap
3 sap maydanoz
8 dilim biftek
50 gram kaşar peyniri
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
1/2 lt suyu, sarmısakla kaynatın Tuz, karabiber koyun, yumurta çırpıcısı ile karıştırarak mısır ununa katın
Hafif ateşte ağzı kapalı olarak 40 dk ara sıra karıştırarak demlendirin
Soğanları soyun, havuç ve kerevizi ayıklayın, hepsini küçük küçük doğrayın Mantarları kıyın
Doğradığınız soğan ve sebzeleri, mantarlarla birlikte yağda hafif kavurun Domates salçasını karıştırıp, kırmızı şarap ve 1 su bardağı sıcak su ilave edip 15 dk kısık ateşte kaynatın Tuz ve karabiber katın
Maydanozu ince kıyın Et dilimlerini tulzyın, karabiberleyin Kaynamakta olan sosa koyun Ağzı kapalı olarak 5 dk pişirin, arada alt üst edin Maydanoz ve kekiği katın Mısır lapasını, et ve sosla birlikte tabaklara alın Peyniri rendenin cips ucuya ince ince kesip mısır lapasının üzerine serpin
|
|
|