Yalnız Mesajı Göster

Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Nızbaç
Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
8 kişilik
Malzemeler:

1 kilogram kemikli yağsız kuzu eti
250 gram soğan
250 gram havuç
250 gram kuş üzümü
2-3 adet damla sakızı
1/2 demet taze nane
100 gram ceviz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
karabiber
kişniş
toz zencefil

Hazırlanışı:
Soğanı kıyın Havucu ince ince doğrayın
Eti, soğan, havuç tuz ve 2 su bardağı ile beraber iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın Gerektikçe sıcak su ekleyin
Kuş üzümünü ılık suda 10 dk bekletin Oğuşturarak çöplerinin çıkmasını sağlayın Mutfak robotunda macun kıvamına gelinceye kadar çekin
Kuzu etini kemiklerinden ayırın ve havucu süzgeçten geçirin Et suyunu bir kapta toplayın Eti sebzelerle beraber mutfak robotunda çekin
Karışıma birer çay kaşığı kişniş, tarçın, karabiber ve zencefil katın Döğülmüş olan sakızı ekleyin Naneyi ayıklayıp yıkayın İnce ince doğradıktan sonra ete katın Tüm malzemeyi yoğurun
Hazırladığınız karışımdan küçük parçalar koparıp elinizle minik toplar yapın ve ekleyin ve 3 dk daha kaynatın
Cevizi mutfak robotunda incecik kıyın Gülsuyu ile karıştırıp kıvamlı bir sos hazırlayın

Alıntı Yaparak Cevapla