Konu
:
Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Nızbaç
Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 45 dakika
8 kişilik
Malzemeler:
1 kilogram kemikli yağsız kuzu eti
250 gram soğan
250 gram havuç
250 gram kuş üzümü
2-3 adet damla sakızı
1/2 demet taze nane
100 gram ceviz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
karabiber
kişniş
toz zencefil
Hazırlanışı:
Soğanı kıyın
Havucu ince ince doğrayın
Eti, soğan, havuç tuz ve 2 su bardağı ile beraber iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın
Gerektikçe sıcak su ekleyin
Kuş üzümünü ılık suda 10 dk bekletin
Oğuşturarak çöplerinin çıkmasını sağlayın
Mutfak robotunda macun kıvamına gelinceye kadar çekin
Kuzu etini kemiklerinden ayırın ve havucu süzgeçten geçirin
Et suyunu bir kapta toplayın
Eti sebzelerle beraber mutfak robotunda çekin
Karışıma birer çay kaşığı kişniş, tarçın, karabiber ve zencefil katın
Döğülmüş olan sakızı ekleyin
Naneyi ayıklayıp yıkayın
İnce ince doğradıktan sonra ete katın
Tüm malzemeyi yoğurun
Hazırladığınız karışımdan küçük parçalar koparıp elinizle minik toplar yapın ve ekleyin ve 3 dk daha kaynatın
Cevizi mutfak robotunda incecik kıyın
Gülsuyu ile karıştırıp kıvamlı bir sos hazırlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul