Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



İrmikli mantarlar
İrmikli mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 25 dakika
5 kişilik
Malzemeler:

50 gram irmik
125 ml tablet tavuk suyu
125 ml süt
100 gram kremşanti
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı dereotu
2 yemek kaşığı taze kaşar peyniri
300 gram mantar
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 adet taze soğan
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
İrmiği yağsız olarak pembeleştirin Tavuk suyu ve süt ilave edin Tuz karabiber ve bir tutam acı kırmızı biber ile tatlandırıp hafif ateşte 1 dk karıştırarak kaynatın 3 dk dinlendirin
İçine kremşanti ve yeşillikleri katın 2 adet ısıya dayanıklı yassı tabağa koyup üzerlerine rendelenmiş peyniri serpin
Mantarları yıkayın ve dörde bölün Sıvı yağı kızdırın Mantarları sıvı yağda karıştırarak kızdırın
Kızarttığınız mantarları tuz, karabiber ve yenibahar ile tatlandırın Tabaklara aldığınız irmikli karışımı fırının üstten 2 rafında koyup ızgara ile üzerlerini 1-2 dk kızartın Taze soğanın yeşil bölümünü kıyın Mantarların üzerine serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla