Konu
:
İrmikli Mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
İrmikli mantarlar
İrmikli mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 25 dakika
5 kişilik
Malzemeler:
50 gram irmik
125 ml
tablet tavuk suyu
125 ml
süt
100 gram kremşanti
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı dereotu
2 yemek kaşığı taze kaşar peyniri
300 gram mantar
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 adet taze soğan
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
İrmiği yağsız olarak pembeleştirin
Tavuk suyu ve süt ilave edin
Tuz karabiber ve bir tutam acı kırmızı biber ile tatlandırıp hafif ateşte 1 dk karıştırarak kaynatın
3 dk dinlendirin
İçine kremşanti ve yeşillikleri katın
2 adet ısıya dayanıklı yassı tabağa koyup üzerlerine rendelenmiş peyniri serpin
Mantarları yıkayın ve dörde bölün
Sıvı yağı kızdırın
Mantarları sıvı yağda karıştırarak kızdırın
Kızarttığınız mantarları tuz, karabiber ve yenibahar ile tatlandırın
Tabaklara aldığınız irmikli karışımı fırının üstten 2
rafında koyup ızgara ile üzerlerini 1-2 dk kızartın
Taze soğanın yeşil bölümünü kıyın
Mantarların üzerine serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul