Konu
:
Kırmızı Şaraplı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızı Şaraplı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızı Şaraplı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kırmızı şaraplı Enginar
Kırmızı şaraplı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 55 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1
6 litre sek kırmızı şarap
400 ml
tavuk suyu
12 adet orta büyüklükte enginar
1 diş sarmısak
1/2 tatlı kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı tarhun otu
1 yemek kaşığı nişasta
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Şarabı bir tencerede yaklaşık 600 ml
kalana kadar kaynatın
Tavuk suyunu katıp 600 ml
kalana kadar kaynatmaya devam edin
Kırmızı şaraplı karışımı tuz, karabiber ile tatlandırın
Sarmısak, biberiye ve tarhun otu ilave edin
Enginarları katıp, 15 dakika kadar ağzı kapalı olarak hafif ateşte pişirin
Ara sıra çevirerek her taraflarının şarap rengi almasını sağlayın
Ateşten indirip 12 saat sosu çekmesi için bekletin
Şaraplı sostan 250 ml
'yi süzgeçten geçirin, yarı yarıya azalana kadar kaynatın
Nişastayı soğuk suda eritip şaraplı sosa katın ve bir taşım kaynatın
Diğer tarafta kalan şaraplı suda beklettiğiniz enginarları ısıtın
Kalan tarhun otunu parçalara ayırın
Enginarları süzün
Nişastalı sosa koyup bir taşım kaynatın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul