Yalnız Mesajı Göster

İtalyan Usulü Domatesli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Usulü Domatesli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



İtalyan usulü domatesli fasulye
İtalyan usulü domatesli fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 120 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

400 gram taze fasulye
5 sap biberiye
3 diş sarmısak
8 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gram havuç
200 gram körpe kereviz
300 gram domates
300 gram minik soğan
200 ml beyaz şarap
1 tatlı kaşığı kekik
5 dilim ekmek
50 gram kaşar peyniri
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeleri 7 su bardağı biberiye, soyulmuş ve ezilmiş sarmısak, 5 yemek kaşığı yağ ile 15 saat hafif ateşte tencerenin kapağı aralık olarak pişirin
Bu arada havuçları ayıklayın, uzunlamasına dörde kesip 1/2 cm uzunluğunda doğrayın Kerevizi ayıklayın, üçe kesin ve havuçlar gibi küb şeklinde doğrayın Domatesleri soyun, ince ince doğrayın
Soğanları ayıklayıp ince halka şeklinde kesin Halkaları 2 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın, beyaz şarabı ilave edin, 15 dk kaynatın Kekik yapraklarını saplarından ayırın ve soğanlara ekleyin

Haşladığınız fasulyelerden biberiyeyi çıkarın Havuç, kereviz ve soğanları fasulyelere katın 30 dk daha hafif ateşte pişirin
Ekmek dilimlerini fırının üstten 2 rafında her iki tarafını yarım dk olmak üzere kızartın peyniri ince rendeleyin, ekmek dilimlerinin üzerine serpip ızgarada 1 dk kızartın
Domatesleri fasulyelere katın Tuz, karabiber ve kalan zeytinyağı ile tatlandırın Ekmekleri ortalarına oturtup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla