Konu
:
Pestolu Patlıcan Rulo Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Pestolu Patlıcan Rulo Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pestolu Patlıcan Rulo Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pestolu patlıcan rulo
Pestolu patlıcan rulo Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 30 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
3 adet uzun patlıcan
100 gram fesleğen
300 gram dolmalık fıstık
2 diş sarmısak
100 gram beyaz peynir
1 dilim bayat ekmek içi
150 ml
sıvı yağ
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra uzunlamasına incecik dilimler halinde kesin daha sonra tel ızgaranın üzerine dizip bolca tuzlayın ve 1 saat dinlendirdikten sonra yıkayın
Dikkatlice sıkıp suyunu alın
Fesleğeni, dolmalık fıstığı ve sarmısağı incecik kıyın
Beyaz peyniri çatalla ezip, ekmek içi ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırın
Tüm bu malzemeleri karıştırarak pestoyu hazırlayın
Patlıcanların üzerine hazırladığınız pestoyu sürün ve dilimleri yuvarlayarak rulo haline getirin
Her bir şişe dört patlıcan rulosu geçirin
Şişleri ızgaraya koyun, üzerine sıvı yağ sürüp devamlı çevirerek, 20-25dk
kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul