Yalnız Mesajı Göster

Hardal Soslu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hardal Soslu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Hardal soslu mantar
Hardal soslu mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 55 dk
4 kişilik
Malzemeler:

600 gram patates
500 gram mantar
100 ml beyaz şarap
75 gram kremalı yoğurt
120 ml sıvı yağ
15 gram hardal
15 gram ince kıyılmış biberiye
1 demet taze soğan
4 adet yumurtanın sarısı
4 dilim hindi pastırma
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayın, kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın
Mantarları temizleyip dilimlere kesin Taze soğanı ince kıyın
30 ml sıvı yağı kızdırın Ortadan ikiye kesilmiş pastırmaları kıtır kıtır olana kadar kavurup kağıt havluya alın
Patatesleri süzün, soyun ve uzunlamasına 4e kesin
60 ml yağı kızdırın Patatesler altın sarısı oluncaya kadar kavurup, kağıt havluya alın
30 ml yağı kızdırın Mantarları ve taze soğanları harlı ateşte 5 dakika kavurun
Yumurta sarılarını şarap, hardal, yoğurt, tuz, karabiber, şeker ile tencereye koyup, orta ateşte koyu krema oluncaya kadar karıştırın
Patates ve pastırmaları mantarlara ilave edin Tuz, karabiber ve biberiye ekleyip tekrar ısıtıp hardal sosu ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla