Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Pazı Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Pazı Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Yoğurtlu pazı sarması
Yoğurtlu pazı sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
345 kalori Malzemeler:

12 adet orta büyüklükte pazı yaprağı
1 adet dolmalık kırmızı biber
3 adet yumurta sarısı
30 gram ayçekirdeği içi
50 gram kırmızı soğan
100 gram taze krem peynir
100 gram süzme yoğurt
40 gram galeta unu
1/2 demet maydanoz
10 gram nişasta
300 ml sebze suyu
100 ml krema
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Pazıları temizleyin, ortasındaki sert kısımları kesin Kaynar tuzlu suda kısa bir süre haşlayın Biberi küçük küp doğrayın Ayçekirdeklerini yağsız tavada kavurun Soğanı soyun ve dilimlere kesin Maydanozu çok ince kıyın Taze krem peyniri süzme yoğurt, ayçekirdekleri, maydanozun yarısı, galeta unu, yumurta sarıları, küp doğradığınız biber, tuz ve biber ile karıştırın Her yaprağa harçtan koyarak dolma gibi sarın
Sebze suyunu, kremayı, soğanı, genişçe bir tencerede kaynatın Sarmaları yerleştirin ve tencerenini üstü kapalı, orta ateşte 8-10 dakika pişirin
Dolmaları dikkatlice çıkarın, sıcak saklayın Yemeğin suyunu bir taşım kaynatın ve soğuk suda erimiş nişasta ile karıştırarak sos elde edin Kalan maydanozları ilave edin Tuz, biber ekin Dolmayı sos, soğanlar ve pilav ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla