Yalnız Mesajı Göster

Fasulye Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulye Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Fasulye püresi
Fasulye püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 50 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

350 gram kuru fasulye
1 adet defne yaprağı
300 gram patates
100 ml kremşanti
2 diş sarmısak
600 gram kuzu külbastı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 sap biberiye
tuz
karabiber
kekik

Hazırlanışı:
Fasulyeleri defne yaprağı ile düdüklü tencerede 30 dk normal tencerede ise 25 saat haşlayın Patatesleri soyun, küçük küçük doğrayın, fasulyelere katıp 30 dk pişirin
Fasulyelerin suyunu süzün 1,5 su bardağını bir kenara ayırın Kremşanti, fasulye ve « su bardağı haşlama suyunu karıştırın Sarmısağı soyun, ezin, fasulyelere katın Tuz ve karabiber ile tatlandırın Tüm malzemeyi ezin ve sıcak tutun
Külbastıları tuz ve karabiberleyip 6-8 dk kızartın Tavadan çıkartın ve 10 dk dinlendirin Kızartma yağına kalan 1 su bardağı fasulye suyunu katın, biberiye ve kekik ilave edin 1 dk kaynatın Tuz, karabiber ile tatlandırın Kuzu filetolar ve fasulye püresi ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla