Konu
:
Fasulye Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Fasulye Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasulye Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fasulye püresi
Fasulye püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 50 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
350 gram kuru fasulye
1 adet defne yaprağı
300 gram patates
100 ml
kremşanti
2 diş sarmısak
600 gram kuzu külbastı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 sap biberiye
tuz
karabiber
kekik
Hazırlanışı:
Fasulyeleri defne yaprağı ile düdüklü tencerede 30 dk normal tencerede ise 2
5 saat haşlayın
Patatesleri soyun, küçük küçük doğrayın, fasulyelere katıp 30 dk pişirin
Fasulyelerin suyunu süzün
1,5 su bardağını bir kenara ayırın
Kremşanti, fasulye ve « su bardağı haşlama suyunu karıştırın
Sarmısağı soyun, ezin, fasulyelere katın
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Tüm malzemeyi ezin ve sıcak tutun
Külbastıları tuz ve karabiberleyip 6-8 dk kızartın
Tavadan çıkartın ve 10 dk dinlendirin
Kızartma yağına kalan 1 su bardağı fasulye suyunu katın, biberiye ve kekik ilave edin
1 dk kaynatın
Tuz, karabiber ile tatlandırın
Kuzu filetolar ve fasulye püresi ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul