Konu
:
Sebze Garnitür Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Garnitür Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Garnitür Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sebze garnitür
Sebze garnitür Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 45 dakika
8-10 kişilik
Malzemeler:
700 gram kereviz
800 gram beyaz kuşkonmaz
500 gram ince havuç
300 gram sultani bezelye
40 gram tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 demet maydanoz
tuz
Hazırlanışı:
Kerevizi soyup, ikiye bölün, ve 1 cm
kalınlığında dilimlere kesin
Kuşkonmazları soyun
Havuçları temizleyin, üstlerinde sap kısmının birazını bırakın
Sultani bezelyenin varsa kılçıklarını çıkarın
Sebzeleri tuzlu kaynar suda sırayla kerevizi 10 dakika, kuşkonmazı 7 dakika, havucu 5 dakika ve sultani bezelyeyi 10 dakika blanşe edip soğuk suya tutun
Tereyağı ve şekeri büyük yayvan bir tavada hafif karamelize olana kadar ısıtın
Üzerine 150 ml
su döküp 2-3 dakika daha kaynatın
Sebzeleri ilave edin, tavayı biraz sallayın ve üstünü kapatarak orta ateşte 5-7 dakika pişirin, sonra da tuzlayın
Maydanoz yapraklarını saplarından ayırıp kıyın
Sebzeleri bir servis tabağına yerleştirin, üstüne maydanozu serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul