Yalnız Mesajı Göster

Sebze Garnitür Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Garnitür Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Sebze garnitür
Sebze garnitür Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
8-10 kişilik
Malzemeler:

700 gram kereviz
800 gram beyaz kuşkonmaz
500 gram ince havuç
300 gram sultani bezelye
40 gram tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 demet maydanoz
tuz

Hazırlanışı:
Kerevizi soyup, ikiye bölün, ve 1 cm kalınlığında dilimlere kesin Kuşkonmazları soyun
Havuçları temizleyin, üstlerinde sap kısmının birazını bırakın Sultani bezelyenin varsa kılçıklarını çıkarın
Sebzeleri tuzlu kaynar suda sırayla kerevizi 10 dakika, kuşkonmazı 7 dakika, havucu 5 dakika ve sultani bezelyeyi 10 dakika blanşe edip soğuk suya tutun
Tereyağı ve şekeri büyük yayvan bir tavada hafif karamelize olana kadar ısıtın Üzerine 150 ml su döküp 2-3 dakika daha kaynatın
Sebzeleri ilave edin, tavayı biraz sallayın ve üstünü kapatarak orta ateşte 5-7 dakika pişirin, sonra da tuzlayın
Maydanoz yapraklarını saplarından ayırıp kıyın Sebzeleri bir servis tabağına yerleştirin, üstüne maydanozu serpin

Alıntı Yaparak Cevapla