Konu
:
Şiveydiz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Şiveydiz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şiveydiz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Şiveydiz
Şiveydiz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 25 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
500 gram parça et
1
5 su bardağı nohut
1
5 kilogram taze soğan
1
5 kilogram taze sarmısak
3 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
50 gram tereyağı
nane
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Nohutu 1 gece önceden ıslatın
Eti üzerini örtecek kadar suda 30 dakika pişirin
Ara ara üzerinde oluşan köpüğü toplayın
Daha sonra içine nohutları katın
30 dakika daha pişirin
Gerekirse tekrar su ilave edin
Diğer tarafta soğan ve sarmısağı ayıklayın
2 cm
uzunluğunda doğrayın
Et piştikten sonra içine soğan ve sarmısakları ilave edin
Süzme yoğurdu 1 adet yumurtanın sarısı ile hep aynı yöne çırparak karıştırın
Daha sonra kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin
Kaynadıktan sonra etin üzerine ilave edip 10 dakika daha pişirin
Tereyağını kızdırıp içine nane katın
Pişirdiğiniz şiveydizin üzerine döküp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul