Konu
:
Jöleli Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Jöleli Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jöleli Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Jöleli sebze
Jöleli sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 30 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
300 gram dondurulmuş yeşil fasulye
120 gram körpe havuç
800 ml
balık suyu
3 yaprak jelatin
1-2 tatlı kaşığı balsamik sirke
1 yemek kaşığı worcestershire sosu
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
300 gram dondurulmuş karides
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Fasulyeleri 3'er parçaya kesin
Havuçları soyun dilimleyin
Fasulyelerle birlikte 6-8 dakika balık suyunda ağzı açık olarak kaynatın
Delikli kepçe ile alıp buz gibi soğuk suya tutun
Jelatini soğuk suda ıslatın, sıkın ve balık suyunda eritin
Sirke, worcestershire sosu, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Domatesleri küb şeklinde doğrayın
Maydanozu kıyın, domatesler, sebzeler ve karideslerle karıştırın
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Karışımı çukur tabaklara dağıtın
Üzerlerine jöleli sosu döküp, üzerleri örtülü olarak buzdolabında donmaya bırakın
Taze soğanın kıyılmış yeşil uçları ve sarmısak ile tatlandırılmış süzme yoğurtla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul