Yalnız Mesajı Göster

Jöleli Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Jöleli sebze
Jöleli sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

300 gram dondurulmuş yeşil fasulye
120 gram körpe havuç
800 ml balık suyu
3 yaprak jelatin
1-2 tatlı kaşığı balsamik sirke
1 yemek kaşığı worcestershire sosu
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
300 gram dondurulmuş karides
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Fasulyeleri 3'er parçaya kesin Havuçları soyun dilimleyin Fasulyelerle birlikte 6-8 dakika balık suyunda ağzı açık olarak kaynatın Delikli kepçe ile alıp buz gibi soğuk suya tutun
Jelatini soğuk suda ıslatın, sıkın ve balık suyunda eritin Sirke, worcestershire sosu, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Domatesleri küb şeklinde doğrayın Maydanozu kıyın, domatesler, sebzeler ve karideslerle karıştırın Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Karışımı çukur tabaklara dağıtın Üzerlerine jöleli sosu döküp, üzerleri örtülü olarak buzdolabında donmaya bırakın Taze soğanın kıyılmış yeşil uçları ve sarmısak ile tatlandırılmış süzme yoğurtla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla