Yalnız Mesajı Göster

Peynir Soslu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynir Soslu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Peynir soslu Kuşkonmaz
Peynir soslu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

tuz
karabiber
15 kilogram yeşil kuşkonmaz
1 tatlı kaşığı tozşeker
40 gram tereyağı
200 gram yağlı eritme peyniri
150 gram süzme yoğurt
210 ml soğuk süt
15 gram un
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
5 yemek kaşığı rendelenmiş parmezan peyniri
1/4 demet kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:
Kuşkonmazları soyun, toz şeker ve 20 gr tereyağı ile tuzlu suda ağzı kapalı olarak 10-12 dakika pişirin Suyunu süzüp sıcak tutun
Kalan tereyağını un, soğuk süt, 1 tutam tuz ve karabiber ile birlikte bir tencereye koyun ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar yumurta teli ile çırpın Tahta kaşıkla tencerenin dibini ve kenarlarını sıyırdıktan sonra çırpmaya devam edin Ateşi mümkün olduğu kadar kısın ve 5 dakika pişirin
Eritme peyniri ve süzme yoğurdu ilave edin Sosu tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın
Limon kabuğunu, parmezan peyniri ve maydanoz ile karıştırın Kuşkonmazı beşamel sos ve parmezan peyniri karışımı ile servis yapın
Tarifini verdiğimiz sos, beşamel sosun en basit uygulama şeklidir Kullanılan sütün mutlaka soğuk olması gerekir, aksi halde pütürler kalır

Alıntı Yaparak Cevapla