Konu
:
Peynir Soslu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Peynir Soslu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynir Soslu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Peynir soslu Kuşkonmaz
Peynir soslu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
tuz
karabiber
1
5 kilogram yeşil kuşkonmaz
1 tatlı kaşığı tozşeker
40 gram tereyağı
200 gram yağlı eritme peyniri
150 gram süzme yoğurt
210 ml
soğuk süt
15 gram un
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
5 yemek kaşığı rendelenmiş parmezan peyniri
1/4 demet kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Kuşkonmazları soyun, toz şeker ve 20 gr
tereyağı ile tuzlu suda ağzı kapalı olarak 10-12 dakika pişirin
Suyunu süzüp sıcak tutun
Kalan tereyağını un, soğuk süt, 1 tutam tuz ve karabiber ile birlikte bir tencereye koyun ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar yumurta teli ile çırpın
Tahta kaşıkla tencerenin dibini ve kenarlarını sıyırdıktan sonra çırpmaya devam edin
Ateşi mümkün olduğu kadar kısın ve 5 dakika pişirin
Eritme peyniri ve süzme yoğurdu ilave edin
Sosu tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın
Limon kabuğunu, parmezan peyniri ve maydanoz ile karıştırın
Kuşkonmazı beşamel sos ve parmezan peyniri karışımı ile servis yapın
Tarifini verdiğimiz sos, beşamel sosun en basit uygulama şeklidir
Kullanılan sütün mutlaka soğuk olması gerekir, aksi halde pütürler kalır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul