Konu
:
Sebze Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sebze graten
Sebze graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4-6 kişilik
Malzemeler:
500 gram patates
1 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet kereviz
140 gram tereyağı
30 gram un
250 ml
sebze suyu tablet
200 ml
süt
100 gram yağlı eritme peyniri
50 gram kaşar peyniri
300 gram salam
50 gram çekilmiş badem
50 gram galeta unu
muskat
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Sebzeleri soyup yıkayın ve dilimlere kesin
Hepsini kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve süzgece alıp süzün
Kaşar peynirini rendeleyin
40 gr
yağı bir tencerede eritin
Unu karıştırın, çevirin
Sebze suyu ve süt ilave edin
Sosu karıştırarak kaynatın
Eritme ve kaşar peynirini katın, karıştırarak sosta erimesini sağlayın
Sosu tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın
Salamı dilimlere kesin
Badem ve galeta ununu kalan yağ ile karıştırıp topaklar yapın
Sebze karışımını ve salam dilimlerini yağlanmış ısıya dayanıklı bir kaba dizin
Sosu üzerlerine dökün, badem topaklarını serpin
200ø sıcaklıktaki fırının alttan 2
rafında 30 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul