Konu
:
Favalı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Favalı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Favalı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Favalı enginar
Favalı enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 25 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
6 adet enginar
1 adet limon
1 tatlı kaşığı un
3 adet soğan
250 gram kuru içi bakla
4 tatlı kaşığı şeker
200 gram zeytinyağı
1 demet dereotu
tuz
Enginarı soyarken
Enginarların köklerini elinizle dibinden kırın
Böylece kökteki kılçığını çıkarabilirsiniz
Enginarların dışındaki yeşil yaprakları da elinizle kopartın
Bıçakla dönerek yeşil kabuğu derine inmeden soyun
Yalnız beyaz kısmın kalmasını sağlayın
Hazırlanışı:
Çukur bir kaba limon suyu, un, 500 ml
su koyup karıştırın
Enginarları soyup iyice yıkayın
Limonlu suya yıkadığınız enginarları koyun
1 adet soğanı ayıklayıp yıkayın
İrice doğrayın
Geniş bir tencereye 100 gr
zeytinyağını, soğanları ve 2 tatlı kaşığı şekeri koyun
Soğanlar şeffaflaşınca, limonlu suyu ve enginarları tencereye ekleyip, tuzlayın
Enginarlar yumuşayana kadar pişirin
Soğanları ayıklayarak enginarları servis tabağına alın
Akşamdan yıkayıp suya koyduğunuz iç baklaları süzdükten sonra tencereye alın
2 adet soğanı ayıklayıp dörde bölün, baklaların içine koyun
Baklalara ka-lan şekeri yağ ve tuzu ekleyin
750 ml
su koyun ve baklalar ezilinceye kadar kısık ateşte pişirin
Soğumadan mikserden geçirin
Ilınmaya bırakın
Servis tabağındaki enginarların üstüne sıkma torbası yardımıyla favayı paylaştırın
İnce kıyılmış dereotu ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul