Yalnız Mesajı Göster

Favalı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Favalı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Favalı enginar
Favalı enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 25 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

6 adet enginar
1 adet limon
1 tatlı kaşığı un
3 adet soğan
250 gram kuru içi bakla
4 tatlı kaşığı şeker
200 gram zeytinyağı
1 demet dereotu
tuz

Enginarı soyarken Enginarların köklerini elinizle dibinden kırın Böylece kökteki kılçığını çıkarabilirsiniz Enginarların dışındaki yeşil yaprakları da elinizle kopartın Bıçakla dönerek yeşil kabuğu derine inmeden soyun Yalnız beyaz kısmın kalmasını sağlayın

Hazırlanışı:
Çukur bir kaba limon suyu, un, 500 ml su koyup karıştırın Enginarları soyup iyice yıkayın Limonlu suya yıkadığınız enginarları koyun
1 adet soğanı ayıklayıp yıkayın İrice doğrayın
Geniş bir tencereye 100 gr zeytinyağını, soğanları ve 2 tatlı kaşığı şekeri koyun Soğanlar şeffaflaşınca, limonlu suyu ve enginarları tencereye ekleyip, tuzlayın Enginarlar yumuşayana kadar pişirin
Soğanları ayıklayarak enginarları servis tabağına alın
Akşamdan yıkayıp suya koyduğunuz iç baklaları süzdükten sonra tencereye alın
2 adet soğanı ayıklayıp dörde bölün, baklaların içine koyun Baklalara ka-lan şekeri yağ ve tuzu ekleyin
750 ml su koyun ve baklalar ezilinceye kadar kısık ateşte pişirin Soğumadan mikserden geçirin Ilınmaya bırakın
Servis tabağındaki enginarların üstüne sıkma torbası yardımıyla favayı paylaştırın İnce kıyılmış dereotu ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla