Yalnız Mesajı Göster

Madımak Mıhlaması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Madımak Mıhlaması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Madımak mıhlaması
Madımak mıhlaması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 25 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

1 kilogram madımak
1 adet büyük soğan
100 gram tereyağı
6 adet yumurta
tuz
karabiber
kırmızı biber

Taze madımak bulamazsanız kuru madımakları suya koyup bekletip, aynı şekilde kullanabilirsiniz

Hazırlanışı:
Madımakları bol su ile yıkayıp süzün İnce ince doğrayın
Soğanı ayıklayıp yıkayın, küp şeklinde doğrayın
Genişce bir tavaya yağı koyup ısıtın, soğanları ekleyin, şeffaflaşana kadar çevirin Madımakları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun, tuzlayıp biberleyin
Yumurtaları karıştırma kabına kırın, tuz ve biber ilavesiyle homojen hale gelene kadar çırpın Tavadaki kavrulmuş madımakların üstüne dökün Bir kaşık yardımıyla iyice birbirine karıştırıp yayın Üstüne kapak kapatıp pişirin
Altı kızardıktan sonra bir tabak yardımıyla alt üst edip öteki tarafını da pişirin, kırmızı biber ekip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla