Konu
:
Madımak Mıhlaması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Madımak Mıhlaması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Madımak Mıhlaması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Madımak mıhlaması
Madımak mıhlaması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 25 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
1 kilogram madımak
1 adet büyük soğan
100 gram tereyağı
6 adet yumurta
tuz
karabiber
kırmızı biber
Taze madımak bulamazsanız kuru madımakları suya koyup bekletip, aynı şekilde kullanabilirsiniz
Hazırlanışı:
Madımakları bol su ile yıkayıp süzün
İnce ince doğrayın
Soğanı ayıklayıp yıkayın, küp şeklinde doğrayın
Genişce bir tavaya yağı koyup ısıtın, soğanları ekleyin, şeffaflaşana kadar çevirin
Madımakları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun, tuzlayıp biberleyin
Yumurtaları karıştırma kabına kırın, tuz ve biber ilavesiyle homojen hale gelene kadar çırpın
Tavadaki kavrulmuş madımakların üstüne dökün
Bir kaşık yardımıyla iyice birbirine karıştırıp yayın
Üstüne kapak kapatıp pişirin
Altı kızardıktan sonra bir tabak yardımıyla alt üst edip öteki tarafını da pişirin, kırmızı biber ekip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul