Yalnız Mesajı Göster

Pancarlı Galantin Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancarlı Galantin Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Pancarlı galantin
Pancarlı galantin Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

250 gram pancar turşusu
1/2 demet dereotu
100 gram arpacık soğan
1 yemek kaşığı bayırturbu rendesi
1 yemek kaşığı bal
200 ml süt kreması
50 ml süt
3 yaprak jelatin
1 tatlı kaşığı beyaz üzüm sirkesi
40 gram frize salatası
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Pancarı süzün, suyunu saklayın Pancarı küb küb doğrayın; soğan ve dereotunu ince kıyın Pancarı soğan, dereotu, bal, bayırturbu, tuz, karabiber ile harmanlayın, 4 kalıba boşaltın
Jelatini soğuk suda çözülmeye bırakın 200 ml pancar suyunu ısıtıp jelatini içinde eritin Karışımı tuzlayıp biberleyin ve kalıplara doldurduğunuz pancarlı harcın üstüne gezdirin En az 6 saat (mümkünse 1 gece) buzdolabında pelteleşmesi için bırakın
Kremayı sütle karıştırın Tuz, karabiber ve sirke katın Salatayı yıkayıp tabaklara paylaştırın Kalıpları sıcak suda bekletin, tabaklara tersyüz edip krema ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla