Konu
:
Pancarlı Galantin Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Pancarlı Galantin Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pancarlı Galantin Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pancarlı galantin
Pancarlı galantin Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
250 gram pancar turşusu
1/2 demet dereotu
100 gram arpacık soğan
1 yemek kaşığı bayırturbu rendesi
1 yemek kaşığı bal
200 ml
süt kreması
50 ml
süt
3 yaprak jelatin
1 tatlı kaşığı beyaz üzüm sirkesi
40 gram frize salatası
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Pancarı süzün, suyunu saklayın
Pancarı küb küb doğrayın; soğan ve dereotunu ince kıyın
Pancarı soğan, dereotu, bal, bayırturbu, tuz, karabiber ile harmanlayın, 4 kalıba boşaltın
Jelatini soğuk suda çözülmeye bırakın
200 ml
pancar suyunu ısıtıp jelatini içinde eritin
Karışımı tuzlayıp biberleyin ve kalıplara doldurduğunuz pancarlı harcın üstüne gezdirin
En az 6 saat (mümkünse 1 gece) buzdolabında pelteleşmesi için bırakın
Kremayı sütle karıştırın
Tuz, karabiber ve sirke katın
Salatayı yıkayıp tabaklara paylaştırın
Kalıpları sıcak suda bekletin, tabaklara tersyüz edip krema ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul