Yalnız Mesajı Göster

Kişnişli Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kişnişli Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Kişnişli sebzeler
Kişnişli sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

400 gram eşit büyüklükte havuç
400 gram ince kabak
400 gram büyük mantar
120 ml zeytinyağı
3-4 diş sarmısak
150 ml beyaz şarap
45 ml limon suyu
1 adet büyük demek kişniş
tuz
karabiber
şeker

Kişnişli sebzeleri baget ekmeğiyle servis edebilirsiniz

Hazırlanışı:
Havuçları temizleyin, soyun ve 5 cm kalınlığında parçalara kesin Parçaları boyunca ortadan kesin Kalın parçaları bir daha ortadan kesin
Kabakları temizleyin ve 5 cm uzunluğunda parçalara kesin Parçaları boyunca kesin Bunları da üçe doğrayın
Mantarları temizleyin ve kalın parçalar kesin
30 ml sıvı yağını büyükçe bir tavada ısıtın Mantarların yarısını orta ateşte her tarafı altın kahve bir renk alıncaya kadar kızartın ve tavadan alın Kalan mantarları aynı şekilde 30 ml zeytinyağında kızartın ve tavadan alın
30 ml zeytinyağını tavaya dökün ve kabakları karıştırarak 3 dakika kızartın ve alın Tekrar 30 ml zeytinyağını tavaya koyun ve havuçları içinde karıştırarak 3-4 dakika boyunca kızartıp alın
Sarmısakları ince dilimler halinde kesin ve yağlı tavada kısık ateşte kızartın
Üstüne beyaz şarap döküp limon suyu, tuz, biber ve bir tutam tuz ile baharatlatın
Mantar, kabak ve havuçları bir tabağa dizin Kişniş yapraklarını saplarından koparın, kıyın ve sebzelerin üzerine serpin En az 1 saat dinlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla