Konu
:
Kişnişli Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kişnişli Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kişnişli Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kişnişli sebzeler
Kişnişli sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
400 gram eşit büyüklükte havuç
400 gram ince kabak
400 gram büyük mantar
120 ml
zeytinyağı
3-4 diş sarmısak
150 ml
beyaz şarap
45 ml
limon suyu
1 adet büyük demek kişniş
tuz
karabiber
şeker
Kişnişli sebzeleri baget ekmeğiyle servis edebilirsiniz
Hazırlanışı:
Havuçları temizleyin, soyun ve 5 cm
kalınlığında parçalara kesin
Parçaları boyunca ortadan kesin
Kalın parçaları bir daha ortadan kesin
Kabakları temizleyin ve 5 cm
uzunluğunda parçalara kesin
Parçaları boyunca kesin
Bunları da üçe doğrayın
Mantarları temizleyin ve kalın parçalar kesin
30 ml
sıvı yağını büyükçe bir tavada ısıtın
Mantarların yarısını orta ateşte her tarafı altın kahve bir renk alıncaya kadar kızartın ve tavadan alın
Kalan mantarları aynı şekilde 30 ml
zeytinyağında kızartın ve tavadan alın
30 ml
zeytinyağını tavaya dökün ve kabakları karıştırarak 3 dakika kızartın ve alın
Tekrar 30 ml
zeytinyağını tavaya koyun ve havuçları içinde karıştırarak 3-4 dakika boyunca kızartıp alın
Sarmısakları ince dilimler halinde kesin ve yağlı tavada kısık ateşte kızartın
Üstüne beyaz şarap döküp limon suyu, tuz, biber ve bir tutam tuz ile baharatlatın
Mantar, kabak ve havuçları bir tabağa dizin
Kişniş yapraklarını saplarından koparın, kıyın ve sebzelerin üzerine serpin
En az 1 saat dinlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul