Konu
:
Sebze Şinitzel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Şinitzel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Şinitzel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sebze şinitzel
Sebze şinitzel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dk
2 kişilik
300 kalori Malzemeler:
150 gram patates
1 adet sarıs beyazı ayrılmış yumurta
100 gram havuç
150 gram kereviz
1/2 adet pırasa
40 gram tereyağı
1 tutam toz kişniş
1 tutam köri
1 tutam acı kırmızı biber
1 sap kekik
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
muskat
tuz
Hazırlanışı:
Patatesleri soymadan haşlayın
Soyun ve püre haline getirin
Yumurta sarısı, tuz, karabiber ve muskat ile yoğurup düzgün bir hamur elde edin
Havuç ve kereviz soyun
Her ikisini de iri iri rendeleyin
Pırasayı ayıklayın, yıkayın ve ince şeritlere kesin
Hepsini 10 gr
tereyağında 2-3 dakika çevirin
Tuz, karabiber, kişniş, köri ve acı kırmızı biber ile tatlandırın
Kekik yapraklarını saplarından koparın ve sebzeli karışıma katıp karışım suyunu şekene kadar pişirin
Maydanoz ekleyip hepsini patatesli hamura karıştırın
Yumurta akını bir tutam tuz ile katı çırpıp karışıma katın
Hamurdan yassı şinitzeller yapın
30 gr
tereyağında ve yapışmaz yüzeyli tavada her iki taraflarını altın sarısı kızartın
İnce doğranmış salatalık ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul