Yalnız Mesajı Göster

Sebze Şinitzel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Şinitzel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Sebze şinitzel
Sebze şinitzel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dk
2 kişilik
300 kalori Malzemeler:

150 gram patates
1 adet sarıs beyazı ayrılmış yumurta
100 gram havuç
150 gram kereviz
1/2 adet pırasa
40 gram tereyağı
1 tutam toz kişniş
1 tutam köri
1 tutam acı kırmızı biber
1 sap kekik
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
muskat
tuz

Hazırlanışı:
Patatesleri soymadan haşlayın Soyun ve püre haline getirin Yumurta sarısı, tuz, karabiber ve muskat ile yoğurup düzgün bir hamur elde edin
Havuç ve kereviz soyun Her ikisini de iri iri rendeleyin Pırasayı ayıklayın, yıkayın ve ince şeritlere kesin Hepsini 10 gr tereyağında 2-3 dakika çevirin Tuz, karabiber, kişniş, köri ve acı kırmızı biber ile tatlandırın
Kekik yapraklarını saplarından koparın ve sebzeli karışıma katıp karışım suyunu şekene kadar pişirin Maydanoz ekleyip hepsini patatesli hamura karıştırın Yumurta akını bir tutam tuz ile katı çırpıp karışıma katın
Hamurdan yassı şinitzeller yapın 30 gr tereyağında ve yapışmaz yüzeyli tavada her iki taraflarını altın sarısı kızartın İnce doğranmış salatalık ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla