Yalnız Mesajı Göster

Pane Kereviz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pane Kereviz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Pane kereviz
Pane kereviz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

800 gram kereviz
2 dilim limon
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
30 gram rendelenmiş kaşar peyniri
50 gram galeta unu
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı kremşanti
8 yemek kaşığı sıvı yağ
150 gram yağlı yoğurt
1 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik
1 diş sarmısak
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Kerevizi dilimleyin, dilimleri derin soyun 2 su bardağı suyu limon dilimleri ile geniş bir tencerede kaynatın Kereviz dilimleri ilave edip 2 dk pişirin Sudan çıkartıp süzülmeleri için kağıt havlu üzerine koyun
Maydanozlardan birkaç yaprak süslemek için ayırıp kalanın kıyın 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi, kaşar peyniri ve galeta unu ile karıştırın Yumurtayı kremşanti ile çırpın
Suları süzülmüş kereviz dilimlerini ilk önce çırptığınız yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayın Porsiyon porsiyon orta ateşte olmak üzere kızgın yağda her iki tarafını 4er dk kızartın
Yoğurdu 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi, kıyılmış yeşillik ve ezilmiş sarımsak ile karıştırın Dipi tuz, karabiber ve 1 tutam toz şeker ile tatlandırın
Pane kerevizleri limon dilimleri, maydanoz ve diple birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla