Konu
:
Tahinli Lahana Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Lahana Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Lahana Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Tahinli lahana sarması
Tahinli lahana sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 105 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1 adet lahana
200 gram pirinç
2 adet soğan
1 çay bardağı tahin (80 gr)
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tahinli sos malzemesi için:
2 çay bardağı tahin
4 diş sarmısak
2 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
Hazırlanışı:
Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın
1-1,5 litre suda 20 dakika haşlayıp suyunu süzdürün
Nohutu blendırdan geçirin
Soğanları soyup ince kıyın
Pirinci yıkayın
Domatesi soyup küb doğrayın
Pirinç, domates, soğan, nohut, tahin ve salçayı bir kaba koyup beş dakika yoğurun
Hazırladığınız içle lahanaları sarın
Sarmaları yayvan bir tencereye dizip 1 litre su ekleyin ve üzerine porselen bir tabak koyun
Kısık ateşte 40 dakika pişirin
Sarmısağı soyup dövün
Sos için tahin, sarmısak, limon suyu ve kimyonu karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın
2 yemek kaşığı su ekleyip blendırda iyice ezin
Sarmaları servis tabağına alın, sosu sarmaların üzerine döküp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul