Yalnız Mesajı Göster

Tahinli Lahana Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Lahana Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Tahinli lahana sarması
Tahinli lahana sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 105 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 adet lahana
200 gram pirinç
2 adet soğan
1 çay bardağı tahin (80 gr)
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tahinli sos malzemesi için:
2 çay bardağı tahin
4 diş sarmısak
2 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon

Hazırlanışı:
Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın 1-1,5 litre suda 20 dakika haşlayıp suyunu süzdürün
Nohutu blendırdan geçirin Soğanları soyup ince kıyın Pirinci yıkayın Domatesi soyup küb doğrayın Pirinç, domates, soğan, nohut, tahin ve salçayı bir kaba koyup beş dakika yoğurun Hazırladığınız içle lahanaları sarın
Sarmaları yayvan bir tencereye dizip 1 litre su ekleyin ve üzerine porselen bir tabak koyun Kısık ateşte 40 dakika pişirin
Sarmısağı soyup dövün Sos için tahin, sarmısak, limon suyu ve kimyonu karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın 2 yemek kaşığı su ekleyip blendırda iyice ezin
Sarmaları servis tabağına alın, sosu sarmaların üzerine döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla