Konu
:
Peynirli Çarliston Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Çarliston Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Çarliston Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Peynirli çarliston dolması
Peynirli çarliston dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
582 kalori Malzemeler:
5 adet büyük çarliston biber
90 ml
sıvı yağ
100 ml
beyaz şarap
4 diş sarmısak
4 dal biberiye
60 gr
parmesan
1 demet fesleğen
140 gr
biberli yeşil zeytin
80 gr
kurutulmuş domates
1 adet küçük kırmızı acı biber
40 gr
dolmalık fıstık
400 gr
krem peynir
6 dal maydanoz
45 ml
limon suyu
60 ml
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Çarliston biberleri bütün olarak bir seferde tavaya koyup kızgın yağda kızartın
Şarabı ekleyin
İyice dövülmüş 3 diş sarmısak, biberiye, bir tutam tuz ve karabiberi de ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak 8-10 dakika pişirin
Biberleri bir tabağa alın ve soğumaya bırakın
Parmesan peynirini ince rendeleyin
Fesleğen yapraklarını dallarından kopartın
Suları süzülmüş zeytinler, domatesler, acı biber, fesleğen yaprakları, kalan sarmısak ve dolmalık fıstıkları mutfak robotunda irice kıyıp krem peynir ve parmesan rendesi ile karıştırın
Tuz ekleyin
Karışımı ucu olmayan sıkma torbasına doldurun
Biberlerin sap kısımlarını kesin
Çay kaşığı ile çekirdeklerini çıkartın ve peynirli karışımı içlerine sıkın
Üstü kapalı olarak 1-2 saat buzdolabında bekletin
Biberleri kalın dilimlere kestikten sonra servis tabağına yerleştirin
Maydanoz yapraklarını ince kıyın
Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırıp dolmaların üstüne serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul