09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Tava Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sebze tava
Sebze tava Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 45 dakika
2 kişilik
260 kalori Malzemeler:
1 adet kırmızı dolmalık biber
1/2 sap pırasa
2 adet kereviz
50 gram mantar
1/2 adet acı kırmızı biber
80 gram lahana
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı bal
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
50 gram soya filizi
4 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı kıyılmış taze kişniş yaprağı
tuz
Hazırlanışı:
Dolmalık biberi ayıklayın, yıkayın Havuçları soyun, hepsini ince şeritler halinde kesin
Pırasa ve kerevizi ayıklayıp halka halka doğrayın
Mantarı küçük parçalara doğrayın Acı kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarın ve ince cik kıyın
Lahanayı ince şeritlere kesin Derin bir tavada veya wokta sıvı yağı kızdırın, şekeri koyup karamelize edin
Lahanayı ilave edip çevirin Karıştırarak dolmalık biber, havuç, kereviz, acı kırmızı biber, pırasa ve mantarları katıp hafifçe kızartın En son soya filizlerini ilave edin
Elma sirkesi, soya sosu, bal, tuz ve zencefili bal eriyene kadar ısıtın
Sebzelerin üzerine dökün, sallayarak karıştırın Kişniş serpip pilavla birlikte servis yapın
|
|
|